Pokemon GO indirme sayısıyla rekor kırdı! - Haberler - indir.com

Pokemon GO indirme sayısıyla rekor kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-07 15:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Niantic'in geçtiğimiz yaz çıkardığı mobil oyunu Pokemon GO,  bir dönem oyun dünyasının en başarılı oyunu olarak adından sıkça söz ettiriyordu. O etkiyi bir süre kaybetmesinin ardından, başarılı yapım şimdi yeniden sık sık rekorlarıyla gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde indirilme sayılarıyla App Store'un gündemine oturan yapım, güncellemesiyle oyun severlerin ilgisini yeniden üzerine topladı. Bu başarının ardından, Pokemon GO bir kez daha indirilme sayısıyla gündemdeki yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde San Francisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC)'nda oyunun kaç milyon indirildiği net olarak açıklandı ve bu sayıyla başarısını bir kez daha ortaya koydu.

Pokemon GO, mobil oyun dünyasında adından daha uzun süre söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde App Store'da indirilme sayısıyla zirveye oturmasının ardından, Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda açıklanan toplam indirilme sayısıyla yeniden gündeme geldi. Son günlerde oyuna olan ilginin yeniden tazelenmesinde, beklenen ve geciken güncellemenin getirilmesi büyük rol oynadı. Güncellemenin gecikmiş olmasına rağmen, oyuncular Pokemon GO'yu yeniden indirip oynamayı reddetmedi. Bu durum, yapımın yeniden zirveye taşınmasını sağladı.

Oyunun geliştiricisi Niantic Labs, GDC  (oyun geliştiricileri konferansı)'de Pokemon GO'nun indirilme sayısını 650 milyon olarak paylaştı. Eylül ayında bu rakamın 500 milyon olduğu biliniyor. O günden bugüne oyun 150 milyon kez daha indirildi. Bunun yanında paylaşılan bir diğer bilgi de, oyuncuların Pokemon aramak için 8.7 milyar km yol yürüdüğü. İlerleyen günlerde oyuna yine yeni özellikler ve pokemonlar eklenecek. Bu durumdan sonra, oyuna yaz aylarında olan ilginin yeniden gösterilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ