Oyun dünyası Gaming İstanbul Fuarı'nda buluşuyor - Haberler - indir.com

Oyun dünyası Gaming İstanbul Fuarı'nda buluşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-14 16:53:52
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Türkiye'nin dünya çapına hitap eden en büyük dijital oyun fuarı Gaming Istanbul, Şubat ayında oyun dünyasının en büyük isimlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gaming Istanbul, 'İçinde oyun olan oyun fuarı' sloganıyla, Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını oyun dünyasına açacak. Bu tarz organizasyonlarda ismini duyurmuş olan Fransa merkezli GL Events, Gaming Istanbul'un organizatörlüğünü üstleniyor. GL Events'ın, dünya genelinde bugüne kadar 300 fuar ve 4 bin etkinliğe imza attı. GL Events, yine iddialı olduğunu, Gaming Istanbul'un 14 bin metrekarelik fuar alanını 4 bin 400 metrekare büyüteceğini açıklayarak belli etti.

1 - 4 Şubat 2018 tarihleri arasında Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuara, ilk yıl 46 bin 800, ikinci yıl ise 82 binden fazla ziyaretçi katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gaming Istanbul'a, alışveriş alanı ve çocuk parkı alanı da eklenecek. Bu alanların, fuara kadın ve çocuk katılımının da artmasını sağlayacağı söyleniyor. GIST Cosplay yarışmasında, kostüm ve aksesuarıyla dijital oyun dünyasına ait karakterleri en iyi şekilde yansıtabilenler, birbiriyle yarışacak ve 10 bin TL ödülü kazanmaya çalışacak.

Fuara oyun dünyasının önemli isimleri katılacak

Fuara, oyun dünyasının birçok ünlü ismi de katılacak. Katılacağı kesinleşen firmalar arasında şu isimler yer alıyor; Pearl Abyss, ByNoGame, Param, Playstation, Monster Energy, Beluga, Red Bull, Vestel, Game Satış, Seti Medya, Oyungezer, Papara, Ewaapro, Proud Dinasours,Zocco's, QP bilişim, OverGame, Zeren's Universe, Appodeal, Admost, TCA, Portable Marketing ve Rising Tech. Fuarda GIST seminerleri de düzenlenecek. Kendisine yurt dışında da yer edinen oyun fuarı bu seminerler aracılığıyla, oyun sektöründeki yapımcı, dağıtıcı firmalarla, tasarımcılarla tanışma fırsatı sunuyor. B2B etkinliklerinin son gününde, Türk oyun basını tarafından oluşturulan GoodGamers da yer alacak. GoodGamers tarafından 4 Şubat 2018'de gerçekleşecek olan konferanslar Türkçe olacak.

Oyun dünyasının profesyonel isimlerini bir araya getiren fuarda düzenlenecek olan GIST Geliştirici Konferansları'na katılımı kesinleşen isimler şöyle;

-Adam Hetenyi (Oyun Tasarım Bölümü Yöneticisi, Deck 13 Interactive)

-Graham McAllister (Direktör, Player Research)

-Marie Amigues (CEO, Altagram)

-Slava Taraskin (İş Geliştirme Bölümü Yöneticisi, Unity Ads)

-Erling Erlingsen (Halka İlişkiler & Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Funcom)





PAYLAŞ