Opera'dan Yeni Neon Tarayıcı Gözüktü - Haberler - indir.com

Opera'dan Yeni Neon Tarayıcı Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-14 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet gezintilerinde önemli bir rol oynayan tarayıcılar, farklı özellikleri ve tasarımları ile dikkat çekmekteler. Kullanıcı internet gezintisi yaparken bir diğer yandanda kullanabileceği eğlenceli yada yararlı eklentilere sahip olmak isterler. Bu noktada VPN ve güvenliği ile bilinen Opera, yeni bir modern konsept adında Opera Neon isimli bir tarayıcısını piyasaya sürüyor. Opera Neon tarayıcısı ile kullanıcı internet gezintisi yaparken bir diğer yandan birçok işlemi aynı anda yapabilme fırsatları olacak.

Opera, Neon tarayıcısı ile farkını tasarım ve yapısı ile ortaya koyuyor. Sekmeler ve kısayollar ekranın iki yanında sıralanırken, diğer yandan aynı anda birden fazla sekmenin yerini değiştirmeye olanak sağlıyor. Neon tarayıcısı bir internet işlevi haricinde akıllı bir masaüstü gibi birçok özelliği bulunuyor. Ayrıca rakiplerinde olmayan bir özelliği Neon?a getiren Opera burada iyi bir iş çıkartmış diyebiliriz.

Opera Neon kullanan kullanıcılar artık iki farklı sayfayı yada sekmeyi yan yana ekranda gösterebilecek ve kullanabilecekler. Açık olan bir sekmeyi ekranın üst kısmına sürüklediğinizde ekranın otomatik olarak bölüneceğini fark edeceksiniz. Ayrıca arka planda dinlenmesi istenen bir müzik için çeşitli birçok eklentiye gerek kalmadan Neon tarayıcısının kendi özelliği ile yapabileceksiniz. Medya oynatıcı kısmında iyi bir iş çıkaran firma, bir website üzerinden müzik yada video açtıklarında sekme değiştirseler dahi ayrı bir popup pencerede bu içerik çalmaya devam edecek.

Hali hazırda birçok eklenti ile bu işler halledilebilsede, stabile ve kaliteli bir şekilde yapabilen nadir tarayıcılar bulunuyor. Bu özellikler haricinde yeni tarayıcıda akıllı sekme özelliği sayesinde sık kullandığınız sekmeler otomatik olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca kullanıcıların hızlı bir şekilde ekran görüntüsü alıp paylaşabilmelerine yarayan bir kısayolda bulunuyor. Yeni tarayıcı şuan için Mac, Windows platformları için yayınlanmış durumda.

Henüz deneysel olan yani Beta sürecinde olan yeni tarayıcı yakın zamanda tam sürümü ile piyasada olacaktır.





PAYLAŞ