Oculus Rift İndirime Girdi! - Haberler - indir.com

Oculus Rift İndirime Girdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-11 22:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Oculus Rift, sanal gerçeklik başlığının fiyatını günümüz teknolojisi için biraz pahalı kalmış olduğunu anlayacak ki fiyatında biraz indirim yaptı. Gerçekleştirilen Oculus Connect konferansında, Oculus Rift?in fiyatı 499 dolardan 399 dolara indirilerek 100 dolarlık bir indirim yapıldığı açıklandı. Eski fiyatındaki paketin içinden çıkanlar ile yeni fiyatındaki paketin içinde çıkan şeylerde bir farklılık yok. Paket, içerisinde yine Oculus Rift başlığı ve Oculus Touch hareket kumandaları bulundurmaya devam edecek.

Geçen yıl Oculus Rift?in başlangıç fiyatı 599 dolar, Touch kumandaların fiyatını ise 199 dolar başlangıç fiyatı olarak satışa sunmuştu. Son yapılan indirim ile ürünün başlangıç fiyatının neredeyse yarısına kadar indirildiği açıklandı. Yapılan bu son indirim ile birlikte ürünün satışları artarken, VR oyunlarının satışının da doğru orantılı olarak arttığı söyleniyor.

599 dolarlık başlangıç fiyatı ile satışa sunulan sanal gerçeklik cihazı, pahalı olduğundan dolayı VR?ın gelişiminin yavaş olmasına sebep olmuştu. Ürün pahalı olduğu için az sayıda insan ürünü almıştı. Ancak şu anda 399 dolara inen ürünü satın alıp VR teknolojisini deneyimleyen kullanıcılar bir hayli arttı.

Oculus Rift?in çalışabilmesi için bir bilgisayara bağlı olması gerekirken, kullanılacağı ortama da hareket takibi için kameraların yerleştirilmesi gerektiğini belirtelim. Oculus, çok yakında ?Santa Cruz? adındaki projesi sayesinde kameralardan kurtulmayı hedefliyor.





PAYLAŞ