Note 7 Fırtınası Dinmeye Başladı ve Samsung, Note 8 Üzerinde Çalışmalar Yapıyor! - Haberler - indir.com

Note 7 Fırtınası Dinmeye Başladı ve Samsung, Note 8 Üzerinde Çalışmalar Yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-13 10:20:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD havayolları, Samsung Galaxy Note 7'nin uçaklarda kullanılmasının yasaklandığını belirten bildirinin yolculara yapılmasının artık zorunlu olmadığı açıklandı.

Web sitesinde yayınlanan bir duyuruda Federal Havacılık İdaresi, bu bildirim şartının kaldırdığını açıkladı. Çünkü yasaklanmış Note 7 ürününün yanma/patlama riski taşıdığının farkındalığı, kısmen Samsung ve telefon operatörlerinin kapsamlı olarak cihazı geri toplama çabaları sayesinde yeterli seviyeye ulaşmış durumda.

Samsung, Note 7 cihazlarının %96'sının şimdiye kadar iade edildiğini iddia eden bir açıklama yapmıştı. ABD'li operatörler geri iade edilmeyen cihazlara zorunlu bir yazılım güncellemesi gönderildi ve cihazlardaki pek çok şey kısıtlanarak kullanılamaz hale getirildi. Bu arada Samsung, bu ayın ilerleyen günlerinde, bazı akıllı telefonlarının şarj edilirken patlamasına neden olan durumla ilgili soruşturma sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde açıklayacağına dair bir rapor yayınlayacağını açıklamıştı.

Samsung, Ekim'in başlarında Note 7 satışlarının dünya çapında resmen durdurduktan ve modelin üretimini de bitirdikten hemen sonra, geçen yılki Note 7 çöküşünün etkisini aştı gibi görünüyor. Apple telefonlarının Noel tatili döneminde Samsung telefonlarına oranla iki kat daha fazla satış gerçekleştirmesine rağmen, iPhone 7'nin 'çekici' özelliklere sahip olmamasının pek çok Galaxy Note 7 sahibinin yine Samsung akıllı telefon aldıklarını gösteriyor.

Salı günü yayınlanan bir rapora göre ise Samsung, 'phablet' kategorisinde yer alan, markanın tarihsel popülaritesinden ötürü Galaxy Note adından vazgeçmeyi reddetti ve şu anda bu yılın sonlarında tanıtılacak bir Note 8 hazırlıkları içerisinde.

Samsung, şu anda yeni amiral gemisi Galaxy S8'in ilkbahar lansmanına odaklanmış durumda. Şirketin, yıl sonuna kadar 60 milyon adet Galaxy S8 satışı gerçekleştirmeyi hedeflediği bildiriliyor.





PAYLAŞ