Nokia'nın Yeni Amiral Gemisi Modeli Gözüktü - Haberler - indir.com

Nokia'nın Yeni Amiral Gemisi Modeli Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son çıkan bilgiler doğrultusunda Nokia'nın bu yıl içerisinde yeni bir amiral modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda giriş ve orta seviye segmente sahip akıllı telefon modellerini tanıtan ve oldukça yoğun ilgi gören Nokia'nın asıl merak konusu telefonu amiral gemisi olacak. Bu amiral gemisi cihazı ile piyasada bulunan söz sahibi üst seviye rakipler ile sıkı bir rekabete girişecek. Nokia'nın giriş ve orta seviye modelleri ile piyasaya tekrar dönmesi amiral gemisi ile eski günlerine geri dönüp dönmeyeceği merak ediliyor. Şimdi ise bu amiral gemisine dair ortaya bazı görseller ve teknik özellikler belli olmaya başladı.

Nokia, ilk akıllı telefonlarında 4, 5 ve 6 isimlerini kullanmıştı. Şimdi ise yeni amiral gemisi modelinin adı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Daha öncelerde Nokia 8 olarak ortaya çıkan telefonun son sızıntılar ile beraber adının Nokia 9 olarak olması bekleniyor. Bu yüzden piyasaya girecek olan bu modelin adının yüksek ihtimalle Nokia 9 olması bekleniyor. Ortaya çıkan görseller doğrultusunda cihaz tasarımında bir kılıf bulunduğundan ötürü tasarım detaylarına dair fazla bir şeyin olmadığını belirtebiliriz. Ancak gözüken bölümlere göre cihazın çift bir kameraya sahip olması ve USB-C girişinin bulunduğunu ifade edebiliriz. Cihazın alt bölümünde ise kapasitif olarak menü tuşları bulunuyor.

Teknik tarafta ise cihazın 5.3 inç büyüklüğe sahip Quad HD bir ekrana sahip olması ve işlemci olarak ise Snapdragon 835'den güç alması bekleniyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolamaların yanı sıra Android 7.1.1 işletim sistemi ile gelmesi düşünülen modelde QuickCharge 3.0 teknolojisi ile hızlı şarj imkanıda bulunacak.  Cihazın arka yüzeyinde ise çift 13 megapiksellik bir kamera bulunurken bu kameraya çift LED flaş eşlik edecek. Fiyat noktasında 700 dolar fiyat etiketi ile satılması beklenen modelin bu yılın 3. Çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.





PAYLAŞ