Nintendo Switch Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu - Haberler - indir.com

Nintendo Switch Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-17 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Nintendo firmasının yeni oyun konsolo Nintendo Switch, uzun süredir bekleniyordu. Nihayet bu yeni oyun konsolu hakkında tüm detaylar belli oldu. İlk hibrit oyun konsolu olma özelliğine sahip bu cihazın çıkış tarihi ve fiyatı gibi birçok detaylı bilgileride kesinleşti. Yapılan özel bir etkinlik ile donanımsal özellikler dahil, cihaz hakkında tüm merak edilenler paylaşıldı. Cihaz hakkında paylaşılan ilk bilgilere 6.2 inç büyüklüğe sahip çoklu bir dokunmatik ekran bulunacak. Bu ekran 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde olacak ve orta seviye bir tablet ile aynı görüntü kalitesini sunacak.

32 GB dahili depolaması olacak olan Nintendo Switch'de microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı genişletilebilecek. Yeni konsolda geliştirilen kartuş tabanlı oyunlar ve dahili depolamanın aynı anda kullanılması şimdiden merak konusu olmuş durumda. Dokunmatik bir ekrana sahip olan Nintendo Switch konsolunun Joy-Con isimli kumanda kollarında bulunuyor. Bu kumanda konsolları önceki Nintendo konsollarda gördüğümüz görevi görüyorlar. Yeni Joy-Con kumandalarda bulunan hareket sönsörleri ve NFC gibi özellikleri olacak.

Ayrıca bu kolların sağ kısımda olanında kızıl ötesi özellikli bir kamera olacak. Bu kızıl ötesi kamera şekil ve uzaklık gibi kavramları algılayabilecek şekilde olacak. Diğer yandan HD Rumble ismindeki bulunan bir sistem ile hareket bildirimi oluşturulacak ve oyun daha gerçekçi bir hal alacak. Joy-Con kumandalar gri renk haricinde neon mavisi ve kırmızı renk seçenekleri ile gelecek. Nintendo konsolu aldığınız taktirde bu kumandaları ayrı satın alabileceksiniz.

Aynı wifi üzerinde toplamda 8 Switch konsolu bağlanabilirken, 2.5 ile 6 saat arasında bir batarya ömrü sunacak. Şarj giriş yerinin USB-C yapılması hızlı bir şarj imkanı sunacak. Ayrıca Nintendo Switch'e özgü bir çevrim için alan oluşturularak buradak online arkadaşlarınız ile oyun oynama ve sohbet etme imkanınız olacak. Bu online platform servisinin ücretli olabileceği söyleniyor. Nintendo Switch kutusu içerisinden konsol haricinde sağ ve sol kumandaları çıkacak ve iki adet de bilek kayışı bulunacak. 3 Mart tarihinde piyasaya girmesi beklenen bu konsolun yurtdışı fiyatı ise 299 dolar olarak belirlenmiş durumda.





PAYLAŞ