Netflix'e de Hikayeler özelliği geldi! - Haberler - indir.com

Netflix'e de Hikayeler özelliği geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 15:16:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Netflix tarafından sunulan yeni bir özellik ile kullanıcılar bundan sonra mobil uygulamalar üzerinden içeriklerin ön izlemelerini görüntüleme şansı yakalayacak. iOS işletim sistemi için gelen Netflix Hikayeler özelliği şu şekilde; Instagram ya da Snapchat tarzı sosyal medya platformlarında görmeye alıştığımız hikayeler özelliğinin Netflix mobil uygulamaları için dizi ve film içeriklerinin 30 saniyelik öz izlemeleri izlenebiliyor. Dikey olarak oynatılan 30 saniyelik fragmanlar ile ilginizi çeken içerikler hakkında daha çok bilgi sahibi olurken film ya da dizi hakkında az da olsa bir bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Ön izlemeler ekranı açtığınız zaman ekranın üst tarafında daireler halinde konumlandırılıyor. Bu dairelere tıkladığınız zaman videoyu anında görüntüleme şansı yakalıyorsunuz. Bir diğer yandan, platformun bu kısa klipleri slayt görseli olarak adlandırıldığını da belirtmek istiyorum. Ayrıca bunları listenize ekleme ya da hemen izleme şansına da sahipsiniz. Bir sonraki ön izlemeye geçmek için kaydırma hareketi yapmak ya da ekrana tıklamanız yeterli olacaktır. Tıpkı benzeri uygulamalarda olduğu gibi burada da yana kaydırarak ön izleme hakkına sahip olacaksınız. Oynatma esnasında kullanıcı arayüzünün oldukça işlevsel olduğunu belirtmek istiyorum.

Kademeli olarak dağıtımı başlayan Netflix Hikayeler özelliği, yakın bir tarihte tüm kullanıcılara ulaşmış olacak. Şu an için yalnızca iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlara gelen Netflix'in bu özelliği çok yakın bir zamanda Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlara da geleceğini duyuralım.





PAYLAŞ