Mozilla yeni logosunu buldu! - Haberler - indir.com

Mozilla yeni logosunu buldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-20 16:25:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Logoların değişimi çok sık gerçekleşmediği için bu durum markalar açısından yenilikçi ama bir o kadar da riskli girişimlerden biri olduğu biliniyor. Bir süredir çeşitli bölgelerden katılımcılarla bir Yarışma düzenleyen Mozilla, sonunda aradığı logoyu buldu.

Mozilla logosunu yeniledi!

Mozilla'nın ekibinin başında bulunan Tim Murray blog yazısında, yeni logonun binlerce e-posta ve toplantılar sonucunda seçildiğini açıkladı.Mozilla yeni logonun, internetin açıklığını ve herkes için erişilebilir olduğunu savunan felsefesine yönelik en iyi ifadeleri yansıttığını belirtiyor. Yarışmayı kazanmasının en önemli nedeni de bu olmuş.

İnternet dünyasının önemli şirketlerinden birisi olan Mozilla Vakfı, logosunu değiştirme yoluna gidiyor.

Bir süredir çeşitli bölgelerden katılımcılarla yarışma düzenleyen firma, sonunda aradığını buldu. Microsoft'un hakim olduğu internet dünyasına yeni bir soluk getirmek için yola çıkan ve kendisinden sonrakilere de referans olan Mozilla Vakfı, kurum logosunda değişikliğe gidiyor. Bir süredir çeşitli bölgelerden katılımcılarla bir yarışma düzenleyen firma, sonunda aradığını buldu.

Yarışmaya katılanlardan birisi  Protocol ekibinin tasarladığı yeni Mozilla logosu vakfın ilgisini çekti. Yeni logo, tam ortasında yer alan :// karakterleri ile de ilginç bir tasarım olmuş. Vakıf logoyu daha iyi bir hale getirmek için Hollandalı Typotheque ekibinin elinden çıkan Zilla fontunu kullanmış. Typotheque, web tabanlı fontları geliştiren ilk firmalardan birisiydi ve Mozilla ile uzun süreli bir işbirliği bulunuyordu.

Logoya son rötuşlar yapıldıktan sonra vakfın tüm varlıklarında kullanılmak üzere süreç başlatılması bekleniyor.





PAYLAŞ