Mobil Uygulama İndirme Sayısı Giderek Düşüyor, Neden? - Haberler - indir.com

Mobil Uygulama İndirme Sayısı Giderek Düşüyor, Neden?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-29 13:02:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon kullanıcıları bugün telefonlarına indirdikleri uygulamaları kullanmaktan yeni uygulamaları indirmeye hafıza bulamıyor. Bugün Türkiye de ve Amerika Birleşik Devletlerinde mobil uygulama patlaması yavaşlamaya başladı. Yavaşlayan mobil uygulamanın zaman içerisinde durmaya başladı. Peki, ilk olarak mobil uygulama patlaması ne zaman yaşandı?

Mobil uygulama patlaması kullanıcıların aynı ve farklı uygulamaları bir arada indirerek diğer uygulamalara cihazlarda yer bırakmamasından kaynaklanmaktadır. İlk mobil patlama Apple?ın 2008 yılının Temmuz ayında App Store?ı tanıtmasıyla başladı. Ancak mobil uygulama patlaması kısa süre önce sona erdi. Buna rağmen hala insanların çoğu yeni tasarlanan uygulamaları indirmeye devam etmektedir.

Amerikalı Telefon Kullanıcıları Ayda Sıfır Uygulama İndiriyor
Daha önce mobil uygulamaların indirilmesine ilişkin azalma olduğundan bahsetmiştik. Yapılan araştırmalara göre ortalama bir Amerikalı akıllı telefon kullanıcısının ayda sadece sıfır uygulama indirdiği ortaya çıktı. Hızlı büyüme günlerinin çok geride kaldığı mobil uygulamalar en çok bağımsız uygulama geliştiricisi ve yayıncısı olan kişileri üzdü.
Dünya da dahi büyük uygulama yayıncılarının yavaşladığını daha da kötüsü durduğunu görmekteyiz. İnsanlığın ihtiyacı olan tüm uygulamalar üretilmiş durumda. Genel olarak ihtiyaç duyulan uygulamayı indiren kişi psikolojik olarak daha yeni bir uygulamaya alışkanlıklarını bırakarak yönelmiyor.

Araştırmalar Uygulamaların İndirilmesinde %20 Düşüş Saptadı
Dünya da Namura?nın SensorTower verilerine dayanan incelemelerine göre geçen ayın verilerine göre en büyük olan 15 uygulama yayıncısının indirme sayısında %20 oranında düşüş oldu.
Diğer yandan küresel cep telefonu pazarının büyüdüğünü ve uygulama marketlerinin de bir o kadar geliştiğini görüyoruz. Ancak ne indirilen uygulamaların sayısı artıyor ne de marketlerin büyük fark atacak kadar büyüğü söyleniyor. Kesin veriler ABD dışında en iyi olan 15 uygulamanın geçen aylarda sadece %3 oranında büyüdüğünü gösteriyor.

 





PAYLAŞ