Mobil Ödeme Sistemi Android Pay Duyuruldu! - Haberler - indir.com

Mobil Ödeme Sistemi Android Pay Duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-29 18:47:15
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google, düzenlediği Google I/O 2015 etkinliğinde yeni mobil ödeme sistemi Android Pay'i duyurdu. Şirket, uzun süre önce duyurusunu yaptığı fakat geliştirme çalışmalarını tamamlayamadığı mobil ödeme sistemini, Android M ile birlikte düzenlediği etkinlikte resmen tanıttı.

Mobil ödeme sistemi ile ilgili çalışmalara başlayan Google, daha önce geliştirdiği Google Wallet isimli uygulamasıyla beklediği sonucu alamamış ve bu alandaki çalışmalarını durdurmuştu. Şansını bir kez daha deneyerek Android Pay ile mobil ödeme pazarına yeniden giriş yaptı.

Google Play'de Google Wallet uygulamasının yerini alacak olan Android Pay, mobil cihazları üzerinden ödeme yapmak isteyen kullanıcılara kolay ve güvenli işlem yapabilme imkanı sunuyor. Bu sayede kullanıcı, parmak izi tarama özelliği bulunan cihazı ile uygulama içi satın almalarda dokunma hareketleri ile kolay yoldan ödeme yapabilecek.

Android işletim sistemli cihazları kullananların sayısı iOS'tan daha fazla olması Google'ın cihazlara ön yüklemeli olarak sunacağı Android Pay için büyük avantaj sağlıyor. Yine uygulamanın sadece Amerika'da 700.000 mağazada kullanılacak olması da Apple Pay'ı geride bırakacağı anlamına geliyor.

Google, Android cihazların büyük çoğunluğunun Android Pay ödeme sistemini desteklediğini belirtirken, bu gelişmenin finansal olarak rakipleri arasında şirketi daha güçlü konuma getireceğini açıkladı.

 





PAYLAŞ