Minecraft PC ve Mac'te ne kadar sattı - Haberler - indir.com

Minecraft PC ve Mac'te ne kadar sattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-11 00:50:42
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Mojang'ın en beğenilen oyunu olarak karşımıza çıkan Minecraft, PC ve Mac satışlarında önemli ilerlemeler kaydetti ve gündeme oturdu. Bilindiği gibi 3 boyutlu video oyunu olarak tasarlanan ve oyuncuların beğenisine sunulan Minecraft'ı; Mojang'ın kurucusu Markus 'Notch' Persson geliştirmişti. 2011 yılında çıkan ve  giderek daha çok konuşulan bir oyun haline gelen Minecraft, oyuncularını oldukça memnun etmesiyle birlikte 2014 yılında 2,5 milyon dolar karşılığında Microsoft'a satılmıştı.

Minecraft hakkında son gelen bilgilere göre ise oyunun sadece Mac ve PC platformlarında 16 milyon satıldığı öğrenildi. Genel olarak da 54 milyonun üzerinde satış gerçekleştirmesiyle 25 milyon barajını da geçmiş olduğu bilgisi paylaşıldı. Piyasada 5 yılını geride bırakıp, 6. yılına giren Minecraft, Mac ve PC platformlarının dışında, Android,  iOS, Windows Phone, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4,  PlayStation Vita, Raspberry Pi, Gear VR, Apple TV gibi platformlarda da varlığını sürdürüyor. Ayrıca Minecraft konulu sinema filminin çekileceği ve yine Minecraft'ın konu edindiği bir roman yazılacağı söylentiler arasında.

Minecraft'ın satışlardaki başarısının ardından Mojang'ın iş geliştirme müdürü olan Daniel Kaplan, şahsi Twitter hesabından tüm Minecraft oyuncularına desteklerinden ötürü teşekkür ettiğini söyledi. Oyunun uzun süredir satışta olmasına rağmen ilgi kaybetmeden satışının devam etmesinden ve giderek daha da yaygın hale gelmesinden dolayı memnun olduklarını ifade etti.





PAYLAŞ