Microsoft'un asistanı Cortana kaderine mi terk ediliyor? - Haberler - indir.com

Microsoft'un asistanı Cortana kaderine mi terk ediliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-17 11:12:10
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Windows 10'daki mevcut sorunlar kullanıcıları yormuşken, birde Cortana sorunu ortaya çıkmıştı. Microsoft'un Cortana için giriştiği tüm çabalar da karşılıksız kaldı ve ortada sevilmeyen bir asistan sisemi bıraktı. Bilgisayara Windows 10 kurulduğu anda ilk duyulan ses olan Cortana'nın isminin esin kaynağı olarak Halo serisi gösterilmişti. İşletim sisteminin her alanına oldukça titiz bir şekilde yerleştirilen bu asistan, şimdilerde rafa kaldırılma sorunuyla karşı karşıya.

Piyasanın en iyi ve büyük Laptop firmalarından olan Acer ve Asus, Amazon'un daha genç ve daha popüler Alexa asistanını kullanacaklarını duyurdular. Bugüne kadar Microsoft hala Cortana'dan umutlu ve destekliyor gibi bir izlenim yaratsa da müzik tanıma gibi bazı özellikleri kaldırdığı için aslında üretici firmanın da yapılan işten memnun kalmadığı gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Microsoft'un çok büyük çabalarla ve yatırımlarla giriştiği akıllı telefon üretme çabası da sonuçsuz kalmıştı, bu durum Cortana'nın akıbetini büyük oranda etkilemiş olabilir.

Geçtiğimiz yıl Amazon ve Microsof bir açıklama yapmış; Cortana ve Alexa'nın rakip olmadığını, işbirliği içerisinde çalışmalarının hedeflendiğini duyurmuşlardı. Fakat yine de Alexa'nın başarılı çıkışı Cortana'yı her anlamda etkiledi. Oldukça eksik yanları olan Cortana zaten en başından eleştiriliyordu. Birde çok daha fonksiyonlu bir asistanın ortaya çıkışı Cortana'nın sonunu hazırlayabilir. Microsoft'un bu konuda herhangi bir açıklama yapmamış olması tüm bu soruları yanıtsız bırakıyor.





PAYLAŞ