Messenger'ın Hikayeler Özelliği Sanılandan Çok Kullanılıyor - Haberler - indir.com

Messenger'ın Hikayeler Özelliği Sanılandan Çok Kullanılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-19 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook tarafından geçtiğimiz aylar ile beraber rakip platform Snapchat üzerinden aşırılmaya başlayan 'Hikayeler' özelliği sırasıyla Instagram ve WhatsApp gibi Facebook'un çatısı altında bulunan uygulamalara getirilmişti. Özellikle Instagram tarafından yüksek etkileşim sayılarına erişen bu özellik Facebook Messenger'ada getirilsede bir türlü beklenen etkileşimi görememişti. Bu özelliğin Instagram'a sürülmesinden iki ay sonra 100 milyon kullanıcıya erişen özellik sonrasında ise 250 milyonluk ortalama kullanım rakamlarına sahip durumda. WhatsApp tarafında Durum olarak adlandırılan bu özellikte ise 10 haftada 175 milyon kullanıcı rakamlarına erişilmişti.

Tüm bu istatistikler sonrasında Facebook nihayet Messenger Hikayeler özelliğin kullanım rakamlarına dair verilerini paylaştı. Tahminlere göre Messenger'ın bu hikayeler özelliğinin düşük sayılarda kullanıldığı düşünülsede ortaya çıkan veriler pekte öyle gözükmüyor. WhatsApp ve Instagram uygulamaları kadar olmasada belirtilene göre Messenger hikayeler özelliğinin günlük olarak 70 milyon kullanıcı tarafından kullanıldığı belirtildi. 1.3 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Messenger'ın bu rakamı oldukça düşük gözükebilir. Ancak Facebook tarafından belirtilene göre bu kullanım rakamı artarak sürmeye devam ediyor. Facebook ise bu hikayeler özelliğine çeşitli filtreler ve özellikler kazandırarak etkileşimi arttırmayı hedefliyor.

Altı ayda 800 milyondan 1 milyar kullanıcıya erişen uygulamanın 1.2 milyar seviyesine ulaşması ise 9 aylık bir süreci almış durumda. 1.3 milyar kullanıcı sayısı ise 5 aylık süreçte kazanılmış durumda. Bu noktada Messenger uygulamasının kullanıcı rakamında git gide yavaşlama görüyoruz. Bakalım Messenger uygulaması için beklenen istatistiklere erişilebilecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ