Mark Zuckerberg ifade vermek zorunda kalacak! - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg ifade vermek zorunda kalacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Facebook'un kullanıcı verilerini kullanarak siyasi bir propagandayı desteklenmesi olayının yankıları sürüyor. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in başı dertte gibi görünüyor. Şimdiye kadar, iki ülke, FTC, Birleşik Krallık Parlamentosu ve ABD Kongresi, Facebook'tan, siyasi firma Cambridge Analytica'nın, 50 milyon kullanıcıya ait verilerle nasıl sonuçlandığını gösteren cevaplar istiyor. Şirket temsilcileri, birkaç gün önce House ve Senato komitelerinden çalışanlarla bir araya geldiler. Ancak şimdi güçlü Ev Enerji ve Ticaret Komitesi, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in kendisini duymak istiyor ve resmi olarak yaklaşan bir duruşmada tanıklık etmesini istedi.

Zuckerberg, Kongre'ye konuşmaktan 'mutlu' olacağını söyleyerek, dün medya basınında bir fırtınada ve CEO'nun nihayet büyüyen Cambridge Analytica durumundaki sessizliğini kırdığı bir kamuya açık Facebook yayınında ortaya çıkan bir ifade olduğunu söyledi. Komite, ifade vermek için açıklanmayan bir tarihte duruşmada görünmesini talep etti.

"Facebook'un kullanımı ve kullanıcı verilerinin güvenliği ile ilgili en son açıklamalar, pek çok ciddi tüketici koruma endişesini beraberinde getirmektedir," House Energy ve Ticaret Komitesi başkanı Rep. Greg Walden (R-OR) ve üst düzey Democrat Rep. Frank Pallone Jr. (NJ) ortaklaşa şunları söyledi: Washington post. "Komite görevlileri dün Facebook yetkililerinden bir brifing aldıktan sonra, pek çok sorunun cevapsız kaldığını hissettik."

Mark Zuckerberg'in  ne tarz sorulara maruz kalacağı bilinmese de başarılı kurucusunun zor zamanlar geçireceği tahmin ediliyor.





PAYLAŞ