Mac OS X'e Nasıl Format Atılır? - Haberler - indir.com

Mac OS X'e Nasıl Format Atılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-15 13:26:57
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

MacBook, Mac mini, Mac Pro ya da iMac kısaca MAC OS X işletim sistemi kullanan bir bilgisayarınız mı var' Format mı atacaksınız' İşte OS X Format nasıl atılır haberimizde.

Apple'ın en çok sevilen yanı olan kolaylık, OS X'i formatlarken de karşımıza çıkıyor. Çok basit bir şekilde OS X tabanlı bilgisayarınızı formatlayabiliyorsunuz.

OS X Yosemite'e format atma:

OS X Yosemite ya da El Capitan sürümü kurulu bilgisayarımızı ilk olarak kapatıyoruz. Daha sonra CMD + R ve güç butonuna basarak bilgisayarı açıyoruz.

Başlangıç sesini duyduktan sonra elinizi güç butonundan çekebilirsiniz fakat klavyedeki CMD ve R tuşlarına aynı anda basılı tutmaya devam edin.

Apple logolu boot ekranını geçtikten sonra, karşınıza OX X Utilities penceresi çıkıyor. Açılan pencereden Disk Utilities kısmını seçip yolumuza devam ediyoruz.

Daha sonra karşımıza disk yönetim penceresi çıkıyor. OS X sürümünün kurulu olduğu Machintosh HD diskini seçiyoruz ve sağ kısımda kalan seçeneklerden erase yani silme bölümüne gidiyoruz.

Eğer farklı bir disk biçimlendirmesi ve disk adlandırması isterseniz, erase kısmının altındaki seçenekleri değiştirebilirsiniz fakat yeniden hızlı bir şekilde OS X yüklemek istiyorsanız, buradaki ayarları değiştirmenizi önermiyoruz.

Erase yani sil butonuna basıyoruz. Bir uyarı çıkıyor ve yine sil diyoruz. Ve silinme işlemi tamamlandı. Bilgisayarı kapatmıyoruz ve OS X Utilities aracına tekrar geri dönüyoruz. Artık OS X Yosemite ya da El Capitan'ı yeniden yükleme zamanı.

OS X Yosemite tekrar kurulumu da şu şekilde:

Disk Utilities'in iki üstünde yer alan Reinstall OS X kısmına tıklıyoruz. Pencerede OS X Yosemite ya da El Capitan sürümünün tekrar yükleme ekranının geldiğini görüyoruz. Karşımızdaki pencerede çıkan kısma Continue yani ileri diyip, daha sonra çıkan telif koşullarını kabul edip, işlemleri devam ettiriyoruz.

Yükleme ekranında tekrardan Macintosh HD yani yükleme yapacağımız, formatladığımız diski görüyoruz. Doğrudan o diski seçiyoruz ve yükle / install diyoruz.

Uyarı: Yükleme yapabilmek için internet bağlantısı ve  App Store hesabı gerekmektedir. İnternetten App Store üzerinden yüklemek istediğiniz OS X sürümü indirilecek ve kurulacaktır.

Yüklemenin ilk adımı olarak App Store'da kullandığınız Apple Kimliğini girmeniz gerekiyor. Daha sonra internet bağlantısı olan bilgisayarınızdan, OS X sürümünü indirmeniz gerekiyor.

İnternetten inen OS X sürümünün, ne kadar sürede ineceği sizlere gösteriliyor. Daha sonra inen yazılım yükleniyor ve bilgisayarınız ilk alınmış gibi karşınıza geliyor. Daha sonra yazılımınızı tekrar ayarlayıp, belli bilgilerinizi girmeniz ve tekrardan kullanmaya başlamanız gerekiyor. Formatlama işlemi bitti. Yeni kurulumu da yaptıktan sonra işlemler tamam demektir.

 





PAYLAŞ