LG Watch Style ve Watch Sport Tanıtıldı! - Haberler - indir.com

LG Watch Style ve Watch Sport Tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-16 12:00:15
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

LG ve Google iş birliği ile Android Wear 2.0 sürümüne sahip yeni akıllı saatler olan LG Watch Sport ve LG Watch Style modelleri hakkında duyuru gerçekleştirildi. Mayıs 2016'da yapılan Google I/O etkinliğinde Android Wear 2.0 işletim sisteminin duyurusu gerçekleştirilmişti. Bu yeni versiyonun çıkışıda birkaç ay sonra yeni akıllı saat modelleri ile oldu. Tıpkı önceki nesil Nexus cihazlarında olduğu gibi bu yeni akıllı saat modellerinde de LG ile ortak olarak çalışıldı. Bizimde haberini yaptığımız bu saatlerin henüz duyurusu gerçekleşmeden çeşitli görselleri ve teknik detayları sızdırılmıştı.

Toplamda iki model olarak piyasaya girecek olan LG akıllı saatlerden LG Watch Sport olanı dikkat çekenler arasında. LTE desteği ile gelen bu cihazda veri bağlantısı gerçekleştirmek için herhangi bir akıllı telefona ihtiyaç duymuyorsunuz. Ayrıca sahip olduğu NFC desteği sayesinde Android Pay üzerinden kablosuz olarak mobil ödemeler gerçekleştirebiliyorsunuz. Watch Sports modeli adı üstünde olduğu gibi spor amaçlı tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Saat'de bulunan GPS bağlantısı ile konum takibi ve bulunan sensörler ile kalp hızı sensörü eklenenler arasında.

Cihazın tepe bölümünde bulunan donanım tuşu ile tüm fitness özelliklerine direkt olarak erişebiliyorsunuz. Android 2.0 Wear ile gelen yeni dairesel kontrolü ise kenarda bulunan digital crown kadran ile sağlayabiliyorsunuz. Fiziksel hareket edebilen bu donanım parçası ile menüler arası geçişler ve çeşitli navigasyon kontrollerini sağlamak mümkün olanlar arasında. Yeni gelen bu kontrol ile artık dokunmatik kontrol haricinde bir kontrol biçimi daha eklenmiş oldu.

LG Watch Style, Sport'a göre daha küçük bir yapıya sahip. Ayrıca Style versiyonunda GPS, NFC ve LTE gibi teknolojiler mevcut değil. Yine kenarda bulunan hareketli kadran ile menü geçişlerini bu model ile de sağlayabiliyorsunuz. LG Watch Sport modeli yurt dışında 350 Dolar, Watch Style modeli ise yurt dışında 250 Dolar gibi bir fiyat rakamından satışa sunulacak. Sonrasında ise Güney Afrika, Güney Kore, Suudi Arabistan, Tayvan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer ülkelerde de satışa çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ