Konsol Stoklarından Ötürü Nintendo Oyunculardan Özür Diledi - Haberler - indir.com

Konsol Stoklarından Ötürü Nintendo Oyunculardan Özür Diledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-25 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir zamanların popüler markası Nintendo, geçtiğimiz aylarda yeni konsolu olan Nintedo Switch ile piyasaya tekrardan geri dönüşmüştü. Henüz ülkemizde satışı başlanmayan Nintedo Switch konsolu yurt dışı pazarında çok seri bir şekilde satışları devam ediyor. Beklenmedik bir şekilde yüksek satış rakamlarına ulaşan Nintedo Switch konsolu oyuncuların yoğun taleplerine yetişemediği için özür dilediği bir yazı yayınlandı. Bu hibrit konsol ilk olarak Mart ayında gün yüzüne çıktı ve bu konsol için özel olarak geliştirilen The Legend of Zelda: Breath of the Wild çıktığı ilk günden büyük bir ilgi gördü ve yoğun bir şekilde oynanmaya başladı.

Ayrıca çıkan Zelda oyunu için Nintedo Switch konsollarının asıl sebebi olarakda nitelendirilenler oldu. Satışa çıkışından bir süre sonra Nintendo tarihinin en fazla satan oyun konsolu ünvanını Switch ele geçirdi. Belli ki Nintendo şirketi tarafından da bu başarı beklenmiyordu ve şu ana kadar birçok bölgede stok sorunları yaşamaya başladı. Konsolun yoğun bir şekilde satışları süren Japonya bölgesinde ston sorunlarının en fazla yaşandığı ülke olarak ifade ediliyor. Japonya?da yaşanan bu yetersizliğin üzerine diğer satış bölgelerinde de stok sıkıntıları baş göstermeye başladı.

E3 konferansından sonra Nintedo Switch konsoluna olan ilgi de bir hayli arttı ve Nintendo yetkilileri tarafından Bleeding Cool aracılığı ile yapılan açıklama ile kullanıcılara bu yoğun ilgiden dolar teşekkür ettiler. 3 Mart tarihinde satışa başlanan Nintedo Switch konsolunun sevkiyatları konusunda yetişemedikleri için özür dilediler ve Temmuz ve Ağustos ayları ile beraber sevkiyatların tekrardan normala döneceği ve stok sorunlarının ortadan kalkacağı hedefleniyor. Şuan için oyuncuların Nintedo Switch alması için bir süre daha beklemesi gerektiğini ifade edebiliriz.





PAYLAŞ