iPhone'da Safari Geçmişini Temizleme! - Haberler - indir.com

iPhone'da Safari Geçmişini Temizleme!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-14 12:26:16
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım
Apple'ın web tasarımcısı olan Safari'de dolaştığınız sürece girilen her sitenin bilgisi tarihçe olarak tutulmaktadır. iPhone ve iPad kullanıcıları tarafından sıklıkla karşılaşılan sorunların bir tanesi de Safari üzerinden bu bilgilerin nasıl silineceği. Detaylar haberimizde'

Sıklıkla karşılaşılan sorulardan birisi de Apple Safari kullanıcılarının daha önce gezmiş oldukları siteleri ve girmiş oldukları şifrelerin Safari tarafından kaydının nasıl silineceği. iOS kullanıcısının eli ayağıdır Safari. Özellikle de iPhone kullanıcılarının. Sadece ve gelişmiş yapısı ile Safari internette gezinme için eşsiz bir web tarayıcısıdır. Özellikle de Chrome gibi diğer tarayıcılara göre daha güvenli oluşu ile her zaman ayrı bir konuma sahiptir.

Peki gizlilik ve güvenlik için Safari geçmişini silme işlemi nasıl yapılıyor. Geçmişi temizlemekle birlikte web sitesi verileri de nasıl silinir' Bugünkü yazımızda bunu sizlerle paylaşacağız memnuniyetle. Elbetteki Apple'ın geliştirdiği iOS ekosisteminde bu oldukça kolay ve basit bir işlem.

Öncelikle iPhone'unuzun ana ekranından Ayarlar > Safari menüsüne gidin ve ekranı biraz aşağı kaydırarak Tarihçeyi ve Web Sitesi Verilerini Sil seçeneğine dokunun. Seçene dokunduğunuz andan itibaren ekranın alt kısmında bir diyalog ekranı belirecek ve nelerin silineceği hakkında kısa bir bilgilendirme metni gelecektir elranınıza. Silme işlemini onaylamak için kırmızı renkte yazan Tarihçeyi ve Verileri Sil seçeneğine dokunun.

Evet, hepsi bu kadar! iPhone'unuzda Safari'de tüm geçmişi sildiniz ve geçmişle birlikte web sitesi verilerini de temizlediniz. Kimi zaman uzun süreli temizlik yapılmaması durumunda Safari'nin 2-3 GB'a kadar hatta daha fazla depolama alanını işgal ettiğini belirtelim. Bu sebeple periyodik olarak Safari geçmişini ve verilerini silmenizi tavsiye ederiz. Bu arada Safariye alternatif arayanlar içinse OPERA, PUFFIN ve Flash Video Exposer uygulamalarını tavsiye edebilirim.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ