iPhone Uygulama Çökme Sorunları ve Çözümleri - Haberler - indir.com

iPhone Uygulama Çökme Sorunları ve Çözümleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-01 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

iOS mobil işletim sistemi Android'e göre daha fazla stabil gözüküyor ve sadeliği ile tercih ediliyor. Android ise daha özelleştirme imkanı verdiği için ve detaylı ayarları kullanıcı kendisine göre yapabildiği için tercih ediliyor. Bu noktada her iki işletim sistemi de çeşitli avantajlara ve dezavantajlara sahip. Ancak durumlar böyle olurken her iki tarafta da birden bire uygulama çökme sorunları gün yüzüne çıkabiliyor. Bu içeriğimizde ise iPhone kullanırken birden çöken uygulamaların nedenlerine ve çözümlerine bakacağız. iOS'da arka planda çalışan uygulamalardan dolayı birden bire çökme gerçekleşir ve nedeni ise anlaşılmaz.

iPhone Uygulama Çökme Sorunları ve Çözümleri

Normalde uygulama çökmeden hemen önce iPhone cihazınızda aşırı yavaşlama ve kaslamalar hissedebilirsiniz. Bu noktada RAM belleği boşaltarak arka planda çalışan uygulamalar temizlenerek çözüm bulunmaya çalışılır. Ancak arka plandaki uygulamalar halihazırda donduğu için yapılan bu işlem faydasız kalacaktır. RAM belleğini boşlatmak için güç butonuna uzun süre bastığınızda ekrana gelen mesaj ile beraber Home butonuna uzun süre basarak ana menüye dönebilirsiniz. Diğer  yandan cihazınızın yavaşlama sebepleri arasında aşırı dolu hafızanızda olabilir. Bu noktada depolama alanınızda temizlikler yapmanız gerekmektedir.

Cihaz donduğu esnada Güç butonu ile cihazı kapatamadıysanız, yeniden başlatma işlemi için Home butonu ve Güç butonlarına beraber bir şekilde uzun süre basılı tutun. Ekranda elma işareti geldiği vakit elinizi çekin ve cihazın yeniden başlatılmasını bekleyin. Ancak normal şartlarda iOS platformu donma sorunlarında otomatik olarak kendisini yeniden başlatır ve yüksek ihtimalle sorunda çözülmüş olur.

Üçüncü Parti Uygulama Çökmesi

AppStore üzerinden indirdiğiniz üçüncü parti uygulamalarında çökme yaşıyorsanız ilk önce Home butonuna çift basarak çalışan bu uygulamayı kapatın. Bu uygulamanın AppStore üzerinde güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Güncelleme yok ise bu uygulamayı cihazınızdan tamamen silerek market üzerinden tekrar yükleme işlemi yapın.

Tekrar Tekrar Çökmeler

Eğer bu çökme durumları sürekli gerçekleşiyor ise iOS platformunuzda bir sorun olmuş olabilir. Bu noktada iOS güncellemesinin olup olmadığını kontrol edin. Sorunlar devam ediyor ise iTunes ile gerekli dosya yedeklemelerinizi yapın ve cihazı sıfırlama ile sorunu çözmeyi deneyin.

Safari Çökmeleri

Kimi zaman iPhone'da uygulama çökme sorunu yanı sıra tarayıcı olan Safari'de çeşitli çökmeler gözükür. Bu noktada girilen internet sitelerindeki zararlı yazılımlar sebebiyet verebilir. Ayarlar'dan Safari uygulamasına girerek buradan veri belleğini temizleyin. Tüm ön bellek ve geçmişide temizleyerek Safari uygulamasını yeniden başlatmayı deneyin.





PAYLAŞ