iPhone RAM Nasıl Boşaltılır? - Haberler - indir.com

iPhone RAM Nasıl Boşaltılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-15 18:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple'ın iPhone ürünlerinde kullandığı iOS işletim sistemi platformu RAM yemeyen hafif bir işletim sistemi olduğundan dolayı kullanıcıları zorlamıyor. Bu sebepten ötürü Apple ürünlerde RAM miktarı olarak hep düşük oranlar tercih ediyor. Ancak buda kimi zaman iPhone sahiplerinin sıkıntı yaşamasına sebebiyet veriyor. Bu noktada uygulamaların geç açılması bazı zamanlar yavaşlamalar gibi çeşitli sorunlar gün yüzüne çıkıyor. Ancak iPhone RAM belleğinizi boşaltarak bu gibi sorunların bir nevi üstesinden gelebileceksiniz. Şimdi sizlere RAM belleğinizi boşaltarak iPhone cihazınızı rahatlatmayı anlatacağız.

iPhone RAM Belleği Boşaltma

RAM belleği boşlatma Home butonunuza basılı tutarak arkada açık olan uygulamaları kapatma işlemi değilidir. Yapacağımız bu RAM boşaltma ile iPhone cihazınızı yeniden başlatmış gibi hızlı bir hale sokacaktır. Bunun için ilk olarak iPhone güç butonuna kapanma mesajı gelene kadar basılı tutup bekleyiniz. Bu noktada mesaj geldiği vakit cihazı kapatmadan Home butonuna basılı tutup bekleyin. Birkaç saniye sonra sizleri masaüstüne yönlendirecektir. RAM belleğiniz boşaltılmış bir şekilde cihazın hızlı ve akıcı olduğunu fark edeceksiniz.

Bu işlemler sonrasında Home butonuna basılı tuttuğunuzda arka planda çalışan uygulamaların durduğunu göreceksiniz. Ancak RAM boşalttığınız için bu uygulamalara bastığınızda uygulama direkt olarak bellekten çağıramayacağı tekrardan başlayacaktır. Apple bu noktada yazılım yeteneğide ortaya koyarak az miktarda bir RAM oranı ile iOS platformunda RAM yönetme işini oldukça başarılı bir şekilde yapıyorlar.

RAM boşaltma işlemini Home butonundan arka plandaki uygulamaları kapatır gibi sürekli yapmanız gerekmiyor. Çok zor olan zamanlarda cihaz çok kastı ve sizi zor duruma soktuğu durumlarda iPhone RAM boşaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.





PAYLAŞ