iPhone İle Kolay Video Paylaşımı Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone İle Kolay Video Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 19:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Gelişen akıllı telefon kamera sensörleri ile beraber iPhone cihazlar üzerinden oldukça kaliteli fotoğraflar ve videolar çekmenize olanak sağlanmakta. Bu noktada video kalitesi olarak 4K videolar dahi çekilebiliyor. Diğer yandan ağır çekim gibi çekim modları ile oldukça güzel videolar yapabiliyorsunuz. Çekilen bu fotoğraflar ve videoları sosyal medya sitelerine yada internet sitelerine paylaşmanın yöntemi de bulunuyor. Bu rehber içeriğimizde ise sizlere iPhone'larda fotoğraf ve videoları paylaşmanız içi yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

iPhone Kullanarak Kolay Video Yüklemek

iOS işletim sistemlerinden çektiğiniz medya içeriklerini paylaşmanız oldukça basit ve kolay diyebiliriz. Çeşitli yolları bulunan bu durumlardan ilki olan fotoğraflar uygulamasından paylaşmayı anlatalım. Videoların hepsini görmek için fotoğraflar uygulamasına girdikten sonra Albümler sekmesi adı altnda videolar albümüne geçiş yapabilirsiniz. Paylaşmak için ise alttaki butona basın ve birden fazla video/fotoğraf seçme işleminden sonra üst bölümde lokalde paylaşabilir dilerseniz cihazınızda kurulu uygulamalar aracılığı ilede paylabilirsiniz. Seçeceğiniz uygulamaya göre değişkenlik gösterecek paylaşma durumunda AirPlay ile izleme seçeneğinizde bulunuyor.

Local Paylaşım

Bir Mac cihazı yada başka bir iPhone cihazı ile paylaşmak için AirDrop seçeneğini kullanabilirsiniz. Diğer yandan AirDrop seçeneğini göremez iseniz, kontrol merkezi içerisinden AirDrop'u seçip herkesle paylaş işlemi yapabilirsiniz. Aynı Wifi üzerindeki cihazınız ile paylaşmanız mümkün olacaktır.

Sosyal Medya'da Paylaşma

Fotoğraf ve video içerikleri daha çok sosyal medya sitelerinde paylaşılmakta. Bu noktada iPhone üzerinden sosyal medyada video ve fotoğraf paylaşmak da bir hayli basit diyebiliriz. Paylaş butonuna bastıktan sonra Facebook, Twitter veya Instagram gibi uygulama simgelerini seçerek bu uygulamalar aracılığı ile medya içeriklerinizi paylaşmanız mümkün olacaktır.





PAYLAŞ