iPhone Bildirim Merkezi Nasıl Yönetilir? - Haberler - indir.com

iPhone Bildirim Merkezi Nasıl Yönetilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-07 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Akıllı telefonlarımızdaki bildirim sistemleri çeşitli işlevsellikleri ile oldukça kullanışlı bir hal alabiliyor. Öyle ki anlık bir gelişmeden anlık olarak haber alabiliyorsunuz. Bu durum iOS platformlu iPhone cihazlar içinde geçerli ve kullanıcının dilediği gibi özelleştirme imkanınada sahip. Bu içeriğimizde ise sizlere iPhone bildirim panelini kontrol altına alma yada özelleştirmelerden bahsedececeğiz. Cihazımızdaki uygulamaların sayısı arttkça gelen bildirim sayılarıda artıyor ve bir süre sonra kontrol edilemez bir hal alıyor.

iPhone Bildirim Alanını Yönetmek ve Özelleştirmek

Apple iOS platformuna sunduğu güncellemeler ile çeşitli değişiklikler ve sistemde özelleştirme imkanları vermeye devam ediyor. Bu yeniliklerden biri olan bildirim noktasında ise her alanda aktif kullanılabilme imkanı sunuldu. Ekran kilidi ve bildirim alanı kullanıcıların en çok kontrol ettiği noktalardan birisi haline geldi diyebiliriz. Ancak bu noktada ücretsiz birçok oyun ve uygulamanın sürekli olarak bildirim göndermesi bir süre sonra kullanıcıyı sıkabiliyor. Bu noktada kullanıcı yönetimi devreye girerek bildirim ayarlarını kurcamala zamanı geliyor diyebiliriz.

Cihaza indirdiğiniz yeni bir uygulama ilk defa açıldığında sizlerde bildirimler ile alakalı izin istiyecektir. Sizde izin verdikten sonra bir süre sonra uygulamanın attığı izinlerden rahatsız olabilirsiniz. Bu noktada dilediğiniz uygulamanın bildirim ayarları ile değişiklik yapmanız gerekmektedir.

Bildirim Özelleştirme

iPhone cihazınızdan Ayarlar uygulamasına giderek buradan Bildirimler sekmesine girin ve bildirim sistemini değiştirmek istediğiniz uygulamaları görebilirsiniz. Buradan uygulama seçenekleri bölümünden uygulamanın bildirim izinlerinde özelleştirme yaparak değiştirebileceksiniz. Sizi rahatsız eden uygulamaların bildirimlerini uygulama ayarlarına girerek bildirimini sessize alabilirsiniz.

Diğer yandan bildirim sesi duymada zorluk çekiyorsanız, arka kamerada bulunan LED flaşı bildirim ile entegre edebilirsiniz. Ayrıca yine uygulama ayarları bölümüne girerek burada Bildirim merkezinize gelecek olan bildirimleri özelleştirebilirsiniz. Kilit ekranınızda belirecek olan bildirimleri ise sağa çekerek silebilir sola çekerek ise ilgili bildirimin uygulamasını açabilirsiniz.





PAYLAŞ