iPhone Bellekte Boş Alan Açmak - Haberler - indir.com

iPhone Bellekte Boş Alan Açmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-20 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple diğer rakiplerinden farklı olarak iPhone cihazlarına hafıza kartı girişi katmamış durumda. Bu durum kullanıcıları kimi zaman yüksek dahili kapasiteli iPhone modeli almaya sürüklerken, yüksek kapasiteli modellerin fiyatlarından dolayı bütçe sıkıntısı olan kullanıcılar ise mecburen 16 GB yada 32 GB olan versiyonları tercih etmek zorunda kalıyorlar. Düşük boyutlu bu dahili depolamalar ise uygulamalar, medya içerikleri ve resimler gibi faktörlerden dolayı beklenmedik bir zamanda doluyorlar ve kullanıcıyı zor durumda bırakıyorlar.

Bu içeriğimizde ise sizlere dolay İphone belleğinde boş yer açmak için yapmanız gereken bazı ipuçlarından bahsedeceğiz. Şimdi gelen iPhone hafıza boşlatmak için nerelerden başlamalıyız bakalım.

iPhone Bellekte Boş Alan Açmak

Mobil platform geliştikçe, bu platform için geliştirilen uygulama ve yüksek kaliteli oyunlarında kapasiteleri artmakta. Bu nedenden dolayı telefonumuzda bulunan oyunlar 1 GB'ı geçkin kapasiteleri kaplayabiliyorlar. Ayrıca çevrimiçi müzik dinleme platformları yerine cihaz hafızasında MP3 müzik tutarak müzik dinleme yapan kullanıcılar ise daha zor durumda kalıyorlar. Şimdi bu durumların üstüne temizlik işlemlerine başlayalım.

Gereksiz Medya İçeriklerini Silin (Fotoğraf - Video)

Günümüzde dakikada binlerce fotoğraf çekiliyor. Tabi bu fotoğraflar iPhone belleklerimizi bir hayli zorluyor. Bu noktada silmek istemediğiniz özel fotoğrafları cihaz haricinde bir bilgisayarda yada harici bir harddiske aktarmak mantıklı bir seçim olacaktır. Ayrıca iCloud bağlantısı ile Photo Stream aktif ise hali hazırda fotoğraflarınız Windows yada Mac bilgisayarlarınıza aktarılacaktır. Bu aktarımlar sonrasın albümdeki resimlerinizi gönül rahatlığı ile silebilirsiniz.

iCloud desteği ile fotoğraflarınızı bu bulut depolama sisteminde saklıyorsanız 5 GB ücretsiz alanınız olacaktır. Düşük boyutta fotoğraflarınız bu depolama sisteminde depolanır ve tekrar telefonu indirdiğinizde orijinal boyutu ile inecektir. 5 GB kapasiteli bu alan yetmez ise ekstra ücret ile alanınızı genişletebilirsiniz. Diğer yandan iCloud haricinde Dropbox yada Google'ın Drive servislerinide kullanabilirsiniz.

Uygulama Verilerini Silin Yada Kaldırın

Uygulamaların yer kapladığı bilinir. Ancak Facebook gibi sosyal medya uygulaması bile zamanla 115 MB gibi değerleri geçebiliyor. Bu değer uygulama kurulduktan sonra 521 MB'a kadar yer kaplayabiliyor. Bu durumda uygulamanın verilerini temizleyebilir yada uygulamayı silerek baştan kurabilirsiniz. Bu sayede veri ve önbellek temizlenecektir ve oldukça geniş alanlar açılacaktır. Uygulama boyutlarına bakmak için Ayarlar menüsünden Depolama kısmından uygulama listenizi sıralayabilir ve en fazla yer kaplayan uygulamaları tespit edebilirsiniz.

Tarayıcı Geçmişi Temizleyin

iOS platformu bilindiği üzere Safari tarayıcısını kullanıyor. Bu nedenle tarayıcılar zamanla geçmişte çerez dosyalar biriktirerek hafızanızdan yer kaplayabiliyor. Temizlemek için Safari ayarlarından tüm internet verileri silerek hafızanızdan azda olsa yer kazanabilirsiniz.





PAYLAŞ