iPhone 8 Modeli İçin 3 Farklı Sensör Bekleniyor - Haberler - indir.com

iPhone 8 Modeli İçin 3 Farklı Sensör Bekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-25 15:00:40
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Apple?ın merakla beklenen iPhone 8 akıllı telefon serisi hakkında yeni detaylar belli olmaya başlıyor. Son olarak rakip şirket Samsung?un yeni Galaxy Note 8 serisinde parmak izi tarayıcısının ekran altında olup olmayacağı yönünde bazı iddialar ortaya çıkmıştı. Apple?dan ise iPhone 8 için ortaya atılan bir iddia ile bu teknolojiye rakip bir işlev kullanması bekleniyor. Bu noktada Apple şirketinin de parmak izi tarayıcısını ekran altına yerleştirmesi beklenirken, son raporlara göre hala parmak izi tarayıcısının tasarımı tamamlanmadığından ötürü iPhone 8 modelinin üretiminin ertelenmiş olabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Yatırım şirketi olan CNET tarafından gözüken bir nota göre Apple?ın iPhone 8 modelinde kullanacağı dokunmatik kimlik uygulamasının henüz tam anlamıyla tamamlanmadığı iddia ediliyor. Analistlere göre ise şuan için Apple, iPhone 8 ile beraber parmak izi tarayıcısı noktasında üç farklı seçenek düşündüğü ifade ediliyor. İlk seçenek olarak parmak izi alanı kapak camını inceltiyor ve kapak camının kesilmesi düşünülüyor. Diğer bir ikinci seçenekte ise optik yada ultrasonik parmak izi algılaması için cam boyunca bir iğne deliği oluşturulması bekleniyor.

Son seçenekte ise ekranla beraber entegre bir film parmak izi sensörü ile geliştirmenin yapılabileceği söyleniyor. Tüm bunların üzerine yatırım şirketinin iddialarına göre iPhone 8 sevkiyatları bu gecikmelerden ötürü ik ay ertelenebilir ve yeni telefon serisini yılın dördüncü çeyreği ile beraber görebiliriz. Beklenen bu gecikme ile beraber Apple, 2017 yılının dördüncü çeyreği ile beraber 90 milyon gibi bir rakamda iPhone satabileceği ifade ediliyor. Bakalım Apple, Note 8?den farklı olarak parmak izi tarayıcısı noktasında nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.





PAYLAŞ