iOS 10 Özelliğini Android'de Kullanın - Haberler - indir.com

iOS 10 Özelliğini Android'de Kullanın

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-29 11:46:59
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonların işletim sistemleri farklı olsa da uygulamalar hemen hemen birbirine benzer. Teknoloji devi Apple işletim sistemi olarak iOS'u tercih ederken; Samsung, HTC, LG gibi markaların pek çoğu da Android işletim sistemini kullanarak güvenli ve hızlı ürünler sunarlar. Ancak akıllı telefonlar arasında Apple tarafından üretilen iOS işletim sisteminin yeri başkadır. Uygulamaların çoğunluğu ilk olarak iOS işletim sistemine sunulduktan sonra Android işletim sistemlerinde de kullanıma izin verilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde iOS 10 işletim sistemlerinde kullanıma sunulan ' uyandırmak için kaldırın' özelliği artık Android işletim sistemi kullanıcıları tarafından da edinilebiliyor. Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı işletim sistemi olan iOS 10 tanıtıldığı andan itibaren kullanıcıların ilgi odağı oldu. İşletim sistemi içinde daha önce görülmeyen pek çok yenilik olduğu gibi, değiştirilmiş olan çalışmalar da mevcuttur. Marka kullanıcılarına her zaman güvenli ve hızlı teknoloji kullanmaları için elinden geleni yapıyor. iOS 10 işletim sistemi geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan İPhone 7 ve İPhone 7 Plus cihazlarında kendiliğinden yerini aldı. Diğer cihazlarda kullanabilmeniz içinse işletim sistemini güncellemeniz gerekiyor.

iOS 10 işletim sisteminin getirdiği yeniliklerden birisi de Raise To Wake' özelliğidir. Yani 'uyandırmak için kaldırın'  özelliği sayesinde telefonunuzu kendinize doğru kaldırdığınızda ekran otomatik olarak açılıyor. Aynı özellik iOS 10 işletim sisteminin ardından Android veri tabanlı cihazların da kullanımına sunuluyor. Android işletim sisteminde uygulamayı kullanabilmek için SmartWake özelliğine sahip olmalısınız. Böylece özelliği android telefonlarınızda tıpkı iOS 10 işletim sistemindeki gibi kullanabilirsiniz.

Cihazınıza kullanım kolaylığı getiren uygulama

iOS 10 işletim sistemiyle birlikte akıllı telefonlarınızda uyandırmak için kaldırın özelliğini kullanarak telefonu kaldırdığınız anda açıldığını görürsünüz. Aynı özellik Android işletim sisteminde kullanılabiliyor. SmarWake özelliği ile iOS 10 işletim siteminde olan uyandımak için kaldırın uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Uygulama size ekrana dokunmadan ekran üzerinde elinizi gezdirerek telefonu uyandırma kolaylığı sağladığı gibi, bunun yanı sıra telefonun cebinize ve masaya koyduğunuzda da ekran kapanabiliyor. Uygulama Google Play Store üzerinde ücretsiz olarak yer alırken SmartWake'in farklı özelliklerinin de açıldığı ücretli versiyonları da bulunuyor.







PAYLAŞ