iOS 10 Kullananların Karşılaştığı Bluetooth Bağlantı Sorunu ve Çözümü - Haberler - indir.com

iOS 10 Kullananların Karşılaştığı Bluetooth Bağlantı Sorunu ve Çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-04 11:15:04
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

İOS 10 yeni sürümünün ardından birçok sorun yaşayan kullanıcılar, şimdi de bluetooth sorunuyla karşılaştı.

Apple son güncellemesi olan olan İOS 10'u tanıtmasının ardından yaklaşık olarak 2 3 hafta geçti ve birçok kişi sorun yaşamaya başladı. Şikayetlere göre Apple kullanıcıları güncellemeyle birlikte iPhone'nin kendi Mac ve Araç içinde bulunan ses sistemlerine bağlanamıyor. Bu sorunun çözümü için ilk yapmamız gereken iPhone ile bağlanmakta olduğu cihazın bluetooth bağlantılarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek. Ancak bluetooth bağlı iken de hala bağlantı sorunu yaşanıyorsa şu yöntemler denenmeli. Çözüme başlamadan önce bluetooth'u ve Apple cihazınızı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir. Bunları yapmak içinse;

Telefonu Kapatıp Açma;

1-Kontrol Merkezi veya Ayarlar kısmına girerek > Bluetooth menüsünden açık olan Bluetooth'u kapatın. Hemen ardından Apple'nin logosunu görünceye kadar ana ekran ile güç düğmesine aynı anda basılı tutun.

2-iPhone telefonunuz tekrar açıldıktan sonra Kontrol Merkezi veya Ayarlar > Bluetooth menüsüne girerek bluetooth'unuzu tekrardan aktifleştirin.

Eğer sorun hala devam ediyorsa şu yöntemi de denemenizde fayda var.

Bağlanılan Aygırtları Unutun seçeneği;

1- Ayarlar > Bluetooth menüsüne giderek bağlanılmış olan aygıtlar listesinde yer alan ''İ'' simgesine basın. ''Bu aygıtı Unut'' seçeneğini seçerek işlemi gerçekleştirin.

2- Bu işlemi yaptıktan sonra bluetooth'unuzu kapatıp tekrar açın ve bağlanmayı istediğiniz aygıta tekrar bağlanın.

Bu yöntemde işe yaramadıysa son olarak aşağıda yer alan çözümü deneyebilirsiniz.

Ayarları Sıfırlama;

Bu çözümlerin hiçbiri işinize yaramadı mı' O zaman başka bir çözüm yolu daha deneyelim. Ağ ayarlarına girerek ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyelim, ama bunu yaptıktan sonra Wİ-Fİ ağlarına tekrar bağlanmak zorunda olacağız.

1- Ayarlar > Genel > Sıfırla menüsüne giderek Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğine basın ve bu seçeneğe bastıktan sonra önümüze istediğinizi onaylamanız gerekecek, onaylayın ve devam edin böylelikle tüm ayarları sıfırlama işlemini yapmış olacağız. Telefonumuzu yeniden başlatalım ve bağlantı sorunun çözülüp çözülmediğine bakalım.

Eğer bu çözüm de işinize yaramadıysa telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekecek. Sıfırlamadan önce Apple Store ve Apple Premium Reseller'i ziyaret etmeyi unutmayın.

 





PAYLAŞ