Instagram'a

Instagram'a "Eller Serbest" Özelliği ve Yılbaşı Stickerları Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-22 12:06:55
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yeni yıl yaklaşırken indirimler, kampanyalar ve etkinliklerde bir hayli artmaya başladı. Ancak bunlar haricinde ünlü sosyal medya siteleride kendilerine yılbaşı ile alakalı yeni özellikler ve süslemelerde eklemeye devam ediyor. İşte bunlardan biri olan Instagram, yılbaşı stickerlarını bünyesine ekledi. Instagramın geçtiğimiz aylarda getirdiği Stories özelliği kapsamında çalışan stickerlar birçok içeriği bulunduruyor. Ayrıca yeni yıla bomba gibi girmeye hazırlanan Instagram ?hads-free? yani eller serbest isimli yeni bir özelliğinide Stories bölümüne ekliyor. Akıllara Snapchatten bir yeni özelliğin daha alındığı geliyor evet doğru.

Instagram uygulamanızı güncelleyip sabah ilk açtığınızda yeni gelen özellikleri göreceksiniz. Hikayeler bölümü olarak adlandırılan kısımda hazırlanan tüm yeni stickerlar ve özellikleri görmeniz mümkün olacak. Artık hikayeler bölümünde çektiğiniz bir fotoğrafa hem daha fazla yazı hemde çeşitli yılbaşı figürlerinden oluşan stickerlar koyabileceksiniz. Hikayeler bölümüne girdiğinizde çekilen fotoğraf sonrası yukarıda bulunan ikonlardan emoji olana basın ve burada toplam 18 adet sticker ve arkasına gelen birçok durum emojilerini göreceksiniz. Ayrıca sticker şeklinde hikayenize hava durumu, saat ve konum gibi bilgileri eklemeniz mümkün olacak.

Fotoğraf yada video üzerine yazı yazma bölümünde ise artık daha fazla yazı yazılabilecek. Bunlar haricinde yılbaşına özel yılbaşı kalemide yeni gelen özelliklere eklenmiş durumda. Stickerlar ve emojilerde durumlar böyle iken, eller serbest modunun ne işe yaradığını anlatalım. Normalde Stories bölümünde video çekerken butona elimiz basılı bir şekilde kalması gerekiyordu. Ancak yeni gelen eller serbest ile video çekerken, tıpkı bir kamera uygulaması kullanıyor gibi butona bir kere basmanız video kaydını başlatmanıza yeterli oluyor.





PAYLAŞ