Instagram Kullanıcı Sayısını Açıkladı - Haberler - indir.com

Instagram Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-24 21:00:19
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Sosyal paylaşım konusunda getirilen popüler özellikler, bu konuda hizmet veren sitelerin çok daha cazip hale gelmesini sağlıyor. Son dönemler içerisinde paylaşımın doğru adresi olarak belirlenen Instagram, olağanüstü bir yükseliş ve gelişim gösterdi. Toplamda 500 milyon kullanıcıya sahip olan bu olağanüstü sosyal paylaşım sitesi, bundan bir yıl önce 400 milyon kullanıcıya sahip idi. Son bir yıl içerisinde % 25'lik bir artış göstererek 100 milyon kullanıcıya daha sahip olan site, aslında bunu bir yıldan daha kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdi.


Instagram ve yaptığı açıklamalara göre, kullanıcı sayısının % 60'ı yani 300 milyon kişi, hemen her gün bu sistemde fotoğraf ve video paylaşımında bulunuyor. Sosyal ağı kullanan bu kalabalık yoğun bir trafik oluşturmakta insanların sanal platformu aracılığı ile kurduğu iletişim, sosyal paylaşım sitelerinin gelişimi ile birlikte muazzam fırsatları önünüze getirmeye devam ediyor. Her gün 95 milyon fotoğraf ve video paylaşımı yapılan site, 4.2 milyar beğeni sayısı ile günlük olarak olağanüstü bir rakam yakalamış durumda. Paylaşımların hızla yayıldığı çok fazla insan tarafından takip edilip yorumlanan bu muazzam platform, gelişimini de büyük bir hızla sürdürüyor. Şirketin kendi yaptığı araştırma ve istatistikler, Amerika'da % 20 kullanıcı olduğunu göstermekte. % 80'lik yani 400 milyon rakamına ulaşan kullanıcı sayısının ise Amerika dışından olduğu belirtiliyor. İlk olarak bundan 6 yıl önce sadece iOS platformunda kullanılmaya başlayan Instagram, bir milyon kullanıcı sayısına ulaştığında büyük bir başarı olarak görülüyordu. 2012 yılından sonra Google Play Store bünyesinde yerini alan sosyal paylaşım sistemi ve sitesi, 1 milyar dolarlık bir fiyata Facebook tarafından satın alınmıştı.


Sanal ortamda özellikle de sosyal paylaşımın her dönemde değer kazanması, bu yatırımların ne kadar isabetli olduğunu da gösteriyor. Her geçen gün olağanüstü bir büyüme gösteren ve bunu da kullanıcı sayısıyla ortaya koyan Instagram, bu alandaki en önemli girişimlerden biri olarak gösterilebilir. Kendi branşındaki sistemlere iyi bir örnek teşkil eden sosyal paylaşım sitesi, video ve fotoğraf paylaşımlarında da en çok tercih edilen kaliteli programlarıyla da göz dolduruyor. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kullanıcı sayısının milyar rakamını zorlayacağını söylemek, iddialı da olsa yerinde bir tespit olabilir.





PAYLAŞ