Huawei Kendi İşletim Sistemini Yapacak - Haberler - indir.com

Huawei Kendi İşletim Sistemini Yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-28 11:26:28
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Uluslararası piyasaya Çin adını ve teknolojisini tanıtan marka Huawei, dünyanın en büyük 3. telefon üreticisi olarak kendini ispatlamış durumda. Bu zamana kadarki üretimlerinde Android işletim sistemi kullanan ünlü marka, yeni ve kaliteli çalışmalarıyla birlikte özellikle Amerika piyasasında söz sahibi olmak istiyor. Uluslararası pazarda büyük bir hızla gelişen ve pazar payını büyüten ünlü marka, son dönemler içerisinde oldukça iddialı bir çalışma içine girdi. Bu zamana kadar Android işletim sistemi kullansa da bu sistemi kontrol edemediğinden yakınan Huawei markası, artık kendi işletim sistemini oluşturmak için olağanüstü bir çalışma başlattı.

Aslında böylesine benzer bir çalışma Samsung firmasından da bekleniyor. Firmanın bugüne kadar vermiş olduğu sinyaller, kendi işletim sistemi üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor. İşletim sistemi çok geniş kapsamlı bir çalışma olmakla birlikte, her ne kadar Huawei bu yolda önemli çalışmalara imza atsa da Android işletim sistemini daha uzun yıllar bu marka telefonlarda görmek mümkün olacak. Android çalışmalarını da büyük bir hızla sürdüren firma, kendine has arayüzü ile de gerçekten dikkat çekiyor. EMUI adı verilen bir arayüzü kullanan firmanın, özellikle yeni ve nitelikli çalışmalarını kaliteli bir ekiple sürdürme gayreti de dikkat çekiyor. Daha önceden Apple da çalışmış olan Abigail Brody, Bu arayüz konusunda yepyeni çalışmaların yolda olduğundan bahsetti. Özellikle görsel hataların giderilmesi konusundaki çalışmalara değinen uzman, EMUI ile birlikte Google'ın Material Desing?ına daha yakın uygulamalara yer vereceklerini belirtti. Dijital teknoloji gelişimi içinde akıllı telefon üretimi çok özel bir yere sahip, bu alanda yürütülen program ve işletim sistemi gelişim çalışmaları ise kullanıcılarına yepyeni fırsatlar hazırlayacak.

Akıllı cihaz üretimi konusunda müthiş bir pazarı temsil eden ve gelişen teknolojisi ile birlikte dünyada ses getiren Huawei markası, merakla beklenen bu işletim sistemi ile birlikte piyasada daha fazla söz sahibi konumuna gelebilir. Apple ve kullandığı sistem, aslında bu konuda pek çok üreticiye önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu yeni ve iddialı çalışmaya karşılık olarak diğer büyük firmaların bu çalışma karşısında ne gibi tavır alacağı yine büyük merak konusu olacak. Cihaz kalitesi ve üretim rekabeti nasıl ki teknolojiye ve gelişime yansıyor, işletim sistemlerinin rekabetinin de gelişime yansıyacağını varsaymak mümkün.

 





PAYLAŞ