HTC U, 16 Mayısta Resmiyet Kazanacak - Haberler - indir.com

HTC U, 16 Mayısta Resmiyet Kazanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-24 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

HTC'nin yeni amiral gemisi modeli olması beklenen HTC U serisi hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Bu hafta başında başlayan bu sızıntıların ilkinde, parmak izi tarayıcısı ve cam arka yüzeyi ile ortaya çıkmıştı. Başka bir kaynaklı bilgilerde ise IP57 sertifikası ve 3.5 mm kulaklık grişinin olacağı gözükmüştü. Şimdi ise yeni bilgilere göre HTC firması, HTC U serisi akıllı telefonunu 16 Mayıs tarihinde tanıtacak. U serisi ile Brillant U etiketi içeren bu yeni modeli Squueze'i ile atılan bir tweet tarafından da doğrulandı. HTC U için yayınlanan bir teaser videosunda cihazın en yeni özelliği Edge Sensor teknolojisi öne çıkıyor.

Kenar metal bölmelerinde bulunacak olan algılayıcılar ile uygulamaları hızla açıp kapamak mümkün olacak. Bu yeni algılayıcı teknolojisi ahizenin alt bölümünde konumlanacak ve bu yeni özellik ile çeşitli potansiyellere sahip farklı işlemler gerçekleştirmek mümkün olacak. HTC U serisinin ortaya çıkan bazı teknik bilgilerine bakacak olursak, cihaz kutudan Android 7.1 Nougat işletim sistemi ile çıkacak ve çift SIM desteğine sahip olması bekleniyor. Gorilla Glass 5 ile korunacak olan ekran 5.5 inç büyüklüğünde ve QHD 1440x2560 piksel panele sahip olması bekleniyor.

Bu yeni modelin güç tarafında Qualcomm'un Snapdragon 835 SoC işlemcisini kullanması beklenirken, 4 GB ve 6 GB RAM versiyonlarının olması iddialar arasında bulunuyor. Yayınlanan teaser videosu hakkında cihazın oldukça ince bir yapı ile geleceğini söyleyebiliriz. HTC U modelinde 12 megapiksellik Sony IMX362 sensörü bulunacak ve ön yüzeyde ise 16 megapiksellik IMX351 sensörü olacak. Selfie'nin ön plana çıktığı bir kamera olacağını söyleyebiliriz. Telefon 64 GB ve 128 GB dahili depolamalara sahip versiyonlar ile piyasaya gelecek ve 3.0 hızlı şarj desteğinin yanı sıra Bluetooth 4.2 bağlantısına yer verecek.

3D ses ve çift hoparlör ile gelmesi beklenen yeni HTC U modelinde USB Type-C portu olacak ve gerçek zamanlı HDR görüntüleme desteğinin olacağı ifade ediliyor. Yeni model hakkında söyleyebileceklerimiz bu kadar.





PAYLAŞ