Güncelleme Almak İçin En İyi Android'ler Hangileri - Haberler - indir.com

Güncelleme Almak İçin En İyi Android'ler Hangileri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-23 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Telefon alırken hangi firma telefonlarını güncel tutuyor ona bakmanız gerekiyor. Bunlardan en başta yer alan Google, kendi telefonlarını güncel tutuyor ve yeni telefonları için iki yıl boyunca Android güncellemeleri için garanti veriyor. Ayrıca Pixel 2 serisinde ise üç senelik Android güncellemesi garantisi verildi. Buda demek oluyor ki Pixel 2 serisi,Android P, Q ve 2020'de çıkacak olan R'ye sahip olacak. Daha da kulağa hoş gelen şey ise Google cihazlarını Android güncellemelerini ilk alan cihazlar olacak.

Samsung

Bir diğer akıllı telefon markamız Samsung. Samsung Galaxy S ve Galaxy Note serisi için Android güncellemesi almayı garanti veriyor. Bu iki büyük model yılın ortasında çıktığından bu aslında 18 aylık bir kapsama alanına giriyor demek oluyor. Kısaca anlatacak olursak Galaxy S7 ve Oreo'dan sonrası alamayabilir. Galaxy S8'in ise Android P güncellemesi alabileceği bekleniyor. Ayrıca güncellemelerin size ulaşması 6 ay kadar bir süreyi alabilir. Orta seviye Galaxy A telefonları genellikle iki işletim sistemi güncellemesi almaya hak kazanırken alt seviye olan C ve J serileri, bir güncelleme almaya hak kazanıyor. Fakat firma bu modellerin güncelleme alıp almayacağı hakkında kesin bir bilgi vermiyor.

LG

LG'nin güncel tuttuğu telefonlar arasında amiral gemisi olan G ve V serileri yer alıyor. Bu modellerin yanı sıra bazı alt seviye akıllı telefon modellerinde güncelleme aldığını görüyoruz. LG G4 Nougat güncellemesini aldığında Oreo, Google'ın telefonlarını sunulmaya başlanmıştı.

Sony

Bir diğer akıllı telefon firması Sony güncellemelrini üst seviye akıllı telefonlar üzerine yapıyor. Compact modellerini de dahil eden Sony, amiral gemisi telefonlarına Android güncellemesi garantisi veriyor. Planlarını detayla bir şekilde Sony Mobile blog üzerinden paylaşan Sony, orta seviye telefonlarını da genellikle güncelliyor.

OnePlus

OnePlus ise cihazları için iki büyük Android güncellemesi sunuyor. Sistem ve güvenlik güncellemelerini daha uzun vadede gerçekleştiriyor. Fakat daha önceden OnePlus 2'nin Nougat güncellemesi alacağını duyurmasına rağmen güncelleme vermeyen firmaya kullanıcılarının güven sarsılması yaşamasına neden oldu.

Bir diğer akıllı telefon üreticileri olan HTC ve Motorolo ise üst düzey akıllı telefonlar için güncelleme vereceğini sitelerinde duyurdu.





PAYLAŞ