Google Haritalar, Araba Park Yerinizi Söyleyecek - Haberler - indir.com

Google Haritalar, Araba Park Yerinizi Söyleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-22 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil platformlar gelişmeye devam ettikçe, GPS gibi konum teknolojileride gelişmeye devam ediyor. Bu noktada Google ve Yandex gibi tarayıcıların mobil haritalar uygulaması yetenekleri ile önemli bir rol oynuyor. Son olarak bizimde haberini yaptığımız Yandex Navigasyon uygulamasına sesli reklamlar eklenmişti. Şimdi ise Google tarafından Google Haritalar uygulamasına farklı ve yeni bir özellik geliyor. Birçok araba sahibi kullanıcılar arabalarının park ettiği yeri unutabiliyorlar. Evet komik ve farklı olan bu durum birçok kişinin başına gelebiliyor. İşte bu noktada yine akıllı telefonlarımız devreye giriyor.

Akıllı telefon bazlı bu yeni çözümler şuan için yavaş yavaş kullanılmaya başlanıyor diyebiliriz. Google yaptığı son hamlesi ile park edilen arabaların yerlerinin kolay bir şekilde bulunabilmesi sağlanacak. Google Haritalar uygulamasının son Android güncellemesi ile beraber kullanıcılar arabalarını park ettikleri yeri görebilecekler. Uygulama araç desteği sayesinde arabanın orada ne kadar vakit kaldığınıda kullanıcıya gösterebilecek. Google'ın bu park yeri hatırlatma isimli bu özelliği 2014 yılında Google Now ile ortaya çıkmıştı.

Google Now'un park yeri hatırlatma özelliği sensörlere bağlı bir şekilde çalışmış ve kullanıcıya aktarılmıştı. Bu noktada fazla bir kontrol imkanı sağlanmasada bu özellik bazı zamanlar yanlış bilgiler gösterebiliyordu. Yenilenen Google Haritalar Android uygulaması tıpkı Apple tarafındaki iOS 10 ile haritalar uygulamasına gelen özelliğin bir benzerini sunuyor. Kullanıcı park ettiği aracının yerini manuel bir şekilde işaretliyor ve isteyen kullanıcı park ettiği nokta kalabalık bir yer ise çeşitli notlar ekleyebiliyorlar. Kolaylıklar notlar ile kalmayıp dilerse kullanıcı işaretlediği bu yere fotoğrafda ekleyebiliyor.

Fotoğraf ve çeşitli notlar yardımı ile park yerinde ipucu sağlanmış oluyor ve kullanıcılara kolaylık sağlanıyor.

 





PAYLAŞ