Google Görseller'den kaldırılan 'Resmi Göster' butonunu geri getiren eklenti! - Haberler - indir.com

Google Görseller'den kaldırılan 'Resmi Göster' butonunu geri getiren eklenti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-20 14:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Arama motoru olan ve birçok özelliği bünyesinde barındıran Google'ın fotoğraflar seçeneğinde bir sürü farklı sayfadan milyonlarca görseli bir araya getirmesi ve istenen görselin istenen çözünürlükte indirilmesine imkan sağlaması kullanıcıları sevindirdi. Ama bazı kurumlar için bu söylenmiyor. Tabi bu durum her çeşit fotoğraf satarak para kazancı sağlayan kurumların beğenisine hitap etmedi. Şirkete daha önce dava açan kurumların ardından Google ile partner olan Getty, arama deviyle bir anlaşma yaparak bazı değişikliklere gitti. Anlaşmada bazı görseller üzerinde, bazı değişiklikler yapılması gerektiği vurgulandı.

Bu yapılan değişiklikler arasında yer alan daha büyük telif hakkı uyarısı ve daha geçtiğimiz gün kaldırılan ve görselin tam çözünürlüklü halini sayfaya gitmeden gösteren buton, internet kullanıcıların destekleri dışında bir durum olduğu için beğenilerinin dışında bir durum söz konusu oluyor. Henüz daha 24 saat geçmeden ortaya çıkan tarayıcı eklentileri, hem Chrome hem de Firefox'ta butonu tekrar getiriyor. Bu bağlantıların adı: "Make View Image button great again" şeklinde. Uygulamada bu butonun kaldırılması ciddi anlamda herhangi bir fonksiyon kaybına sebep olmamışa benziyor. Fazladan birkaç adım eklenmesi şüphesiz rahatsız edici oluyor. Yeni çözümde tam çözünürlüklü versiyonu indirmek için orijinal sayfayı ziyaret edip görseli bularak ardından sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek indirmeniz yeterli oluyor.

Google'ın bir partneriyle yaptığı anlaşmanın şartlarına karşı gelen bir eklentinin pek uzun süre sistemde canlı kalıp kalmayacağı tartışılanlar arasında yer alıyor.

 





PAYLAŞ