Google' dan rakibi iOS' a araba jesti - Haberler - indir.com

Google' dan rakibi iOS' a araba jesti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-23 19:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

1998 yılından bu yana hayatımızda olan ve en çok kullandığımız arama motorları arasında yer alan Google' da aylık ortalama 11.944 milyar'dan fazla arama yapılıyor. Google yalnızca arama motoru markası olmaktan çıkıp yıllar geçtikçe farklı sektörlerde de kendisini göstermeye başladı. Piyasada oluşan teknoloji rekabetleri yeni teknolojilerin çıkması ile giderek artmaya devam ettiği günümüzde , piyasada kıyasıya rekabet eden iki önemli firma olarak Google ve Apple karşımıza çıkıyor. Apple' ın kurucusu Steve Jobs' un Google' ı sevmediği ve firma hakkında olumsuz birçok konuşmalarının olduğu bilinen birşey. Steve Jobs' un ölümünden sonra Apple Google ile işbirliği yapmış ve bu tabuyu kırmıştı. Şirketlerin farklı alanlarında olduğu gibi sesli asistanlarda ve harita ve navigasyon alanında da dev şirketlerin kıyasıya rekabeti sürmekte. Google, iOS cihazlarda Google Haritalar kullananlar için küçük ama hoş bir jest yaptı.

Google, Apple ve Yandex'in 'haritalar' konusunda kıyasıya rekabeti devam ederken, Google Haritalar yazılımını iOS cihazlarında kullanan akıllı telefon kullanıcıları için küçük ama hoş bir yenilik karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda bundan böyle Google Haritalar'daki mavi damlacık yerine, küçük ve sevimli araç ikonlarını kullanabilmeniz mümkün olacak.

Eğer mavi ikonu değiştirmek isterseniz, sadece tek bir araç seçeneğiniz bulunmuyor ikonlar arasından SUV, sedan veya bir pikap tipi araçlar da seçebilmeniz mümkün. Kullanım açısından herhangi bir fark yaratmayacak olsa da, harita uygulamalarındaki genel olarak göze çarpan sade yapıya bir küçük çözüm olarak sunulmuş.





PAYLAŞ