Google Chrome 2 milyar indirmeyi geçti - Haberler - indir.com

Google Chrome 2 milyar indirmeyi geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-21 14:43:15
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google her geçen gün sunduğu hizmetlerle kullanıcılarına ayrıcalık tanıyor. Kullanıcılar da gördükleri ilgiden memnun oldukları için her seferinde Google'u seçiyorlar. Marka kurulduğu ilk andan itibaren kullanıcılarına daha hızlı ve güvenli teknoloji hizmetleri sunmak için ürettiği her cihazı ve kullanıma hazırladığı her uygulamayı gerekli olan güvenlik testlerinden geçirdikten sonra kullanıma açıyor. Marka aynı zamanda üretimini yaptığı cihazların ya da uygulamaların kullanıcının günlük ihtiyacına hitap edip etmemesine önem veriyor. Eğer ki sundukları uygulama ya da servis güncelliğini kaybettiyse kullanımdan kaldırılıyor.

İnternet ve teknoloji denilince akla ilk gelen marka olan Google gerek masaüstü cihazlarda olsun gerek akıllı cihazlarda olsun en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Google Chrome'un da üreticisidir. Dünya çapında en çok kullanılan tarayıcıların başında yer alan Google Chrome pek ç ok kullanıcının gözbebeğidir. Markanın herkes tarafından kullanılan tarayıcısının dünya çapında ne kadar kullanıldığını öğrenmek istiyorsanız, yazımızı okuyabilirsiniz.

Kullanıcı deneyimi artıran tarayıcı

Dünya çapında en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Google Chrome akıllı telefonlarında bilgisayarlara kadar teknoloji ve internetin olduğu her yerde kullanılıyor. Tarayıcı dünya çapında 2 milyar yükleme eşiğini geçmiş bulunuyor. Google 2088 yılının Eylül ayında Google Chrome'u indirmeye sundu. Kullanıcı deneyiminin artmasını sağlayan uygulamanın fonksiyonel özellikleri ve sade tasarımı kısa zamanda ön plana çıkmasında etkili oldu. Tarayıcı RAM canavarı olarak adlandırılıyorsa da yeni sürümlerinde bu sorunu geride bırakmayı başarıyor. Google Chrome'un 2 milyar yükleme sayısını geçtiğini geçtiğimiz günlerde Chrome Geliştiricileri Zirvesi'nde mühendislik departman yetkili olan Darin Fisher söyledi. İlgili veriler aktif kullanıcı anlamına gelmiyor, sadece indirme sayısı olduğunu gösteriyor. Çünkü Google Chrome mobil cihazlarda varsayılan tarayıcı olarak aktif şekilde bulunmuyor. Google Chrome'un  marka içindeki ağırlığını net bir şekilde anlamak için geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Google IQ konferansındaki açıklamalara göre Android Chrome, YouTube ve arama servisini 1 milyardan fazla kişinin tercih ettiği göz önüne alınmalıdır. Uygulamadan memnun olan kullanıcılar bir de entegre reklam engelleme ve VPN gibi özelliklerin de gelmesini istiyorlar.

 

 





PAYLAŞ