Google, Android Güncellemelerini Hızlı Bir Şekilde Verecek - Haberler - indir.com

Google, Android Güncellemelerini Hızlı Bir Şekilde Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın kendi üretimi olan Android sistemli akıllı telefonlara Android'in en yeni versiyonları en hızlı bir biçimde geliyor. Ancak farklı üreticilerin akıllı telefonları farklı arayüzlere sahip olduğundan dolayı yeni işletim sisteminin uyumu uzun sürüyor ve dolayısıyla güncellemede bir hayli geç geliyor. Diğer yandan güncelleme gecikmesinde en büyük etmen üretici markalar olarak gösterilsede, Android'in güvenlik paketleri ve bu konudaki karmaşıklığı önemli rol oynayan etmenlerden birisi olarakda biliniyor. Bu güvenlik noktasında 2016 yılında Google'ın açıkladığına göre 1.4 milyar Android cihaz bu önemli güvenlik güncellemelerini alamıyorlar.

Ancak yeni gelen bir gelişmeye göre Google, akıllı telefon üreticileri ile daha yakın çalışacak ve bu sayede 2017 yılında güncellemeler en hızlı bir şekilde cihazlara verilmesi hedefleniyor. Google'ın güncelleme noktasında yavaş kalan üreticiler için böyle bir girişimde bulunduğu düşünülüyor. Diğer yandan işletim sistemlerdeki güvenlik açıkları güvenlik güncellemelerinin sayısınıda arttırıyor. Özellikle onlarca akıllı telefon üreticisi ve mobil operatör olduğu için şirketlerde kendi yöntemleri ile güvenlik açıklarını kapatmak için testler yapıyorlar.

Ancak yinede Google'ın Nexus ve Pixel cihazları en son ki güvenlik güncellemesini en hızlı bir şekilde alan modeller oluyor. Google'dan yapılan açıklamaya göre üreticiler ile yakın çalışmanın başlaması 6-9 hafta olan güncelleme sürelerini birkaç güne indirecek. Diğer y andan Kuzey Amerika'daki amiral gemisi Android modellerin yüzde 78 ve fazlasının 2016 yılındaki yayınlanan güvenlik güncellemelerini aldıklarını belirtti. Yapılan bu üreticiler ile yakınlaşma olayında güvenlik güncellemelerinin en hızlı bir şekilde markalara ulaştırılması hedefleniyor.

Google'ın A/B Güncellemeleri isimli paketleri sayesinde üreticilere bu güvenlik güncellemesi yayınlanması kolaylaştırılıyor. Söz konusu bu yama güncellemeleri ile cihazlar güncelleme sonrasında çalışmaz hale gelmesi en aza indiriliyor. Güncelleme dosyalarının boyutlarında da iyileştirme yapılara küçültme sağlanacak.





PAYLAŞ