Gençlik ve Spor Bakanlığı merak edenler için E-Spor raporunu yayınladı - Haberler - indir.com

Gençlik ve Spor Bakanlığı merak edenler için E-Spor raporunu yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 20:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Daha önce yayınlamış olduğumuz bir haberde ülkemizde her geçen güm popüler hale gelen E-Spor'un ülkemizde bir federasyona sahip olduğundan ve Türkiye E-Spor Federasyonu'nun ilk başkanı olan Alper Afşin Özdemir olduğunu siz okurlarımız ile paylaşmıştık. E-Spor konusunda ciddi anlamda bir çalışma yürüten Gençlik ve Spor Bakanlığı, E-Spor raporunu merak edenler için yayınladı. Yayınladığı raporda E-Spor ekosisteminin oyun şirketleri, yarışmalar, takımlar, platformlar, oyuncular ve hayran kitlesi gibi aktörlerden oluştuğu paylaşan Gençlik ve Spor Bakanlığı, aynı zamanda E-Spor'un tarihi hakkında ve güncel veriler hakkında bilgiler verdi.

Yayınlanan rapora göre küresel E-Spor gelirlerinin 2018 yılının sonunda %38,2 oranında artış ile 906 milyon Dolar'a ulaşacağını vurgulandı. Kuzey Amerika'da gelirlerin 345 milyon, Çin'de ise gelirlerin 164 milyon Dolar olacağı öngörülüyor. Markaların E-Spor endüstrisine 694 milyon Dolar yatırım yapacağını öngören raporda, belirtilen bu rakamın toplamda piyasanın %77'sine tekabül ediyor.

Gelirler 2021 yılında 1,4 milyar Dolar'a çıkarılması hedefleniyor

Eğer her şey yolunda giderse 2021 yılına kadar yatırımların miktarının 1,4 milyar Dolar'a yükselmesi ve toplam E-Spor gelirlerinin %84'ünü oluşturulması hedefleniyor. Yayınlanan rapora göre 2017 yılında 586 büyük E-Spor etkinliği yapıldı ve 2016'ya göre 32 milyon Dolarlık bir artış göstererek 59 milyon Dolar bilet geliri elde edildi.





PAYLAŞ