Gelecek Yıl iPhone Modelinde Kavisli Ekran Görebiliriz - Haberler - indir.com

Gelecek Yıl iPhone Modelinde Kavisli Ekran Görebiliriz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-27 10:08:41
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Samsung Edge modellerinde karşımıza çıkan kavisli ekran modası giderek ivme kazanmaya başladı. Kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran bu ekran diğer telefon üreticileri tarafından da tercih ediliyor. Android pazarının şuan da en çok satanları arasında yer alan Galaxy S7 Edge modeli de bunun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Edge modellerinin bu kadar çok ilgi görmesi, Samsung'un en büyük rakibi olan Apple'ı da bu ekranlara yönlendirebilir.

Gelecek yıl 10 yılı geride bırakacak olan iPhone, gelecek yıllarda kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatmayı amaçlıyor. Bunun için de iki tarafı eğik olan OLED ekranlar üzerinde araştırma yapılıyor. Şuan için iPhone modellerinde bu ekranlar uygulanmayacak olsa da önümüzdeki yıllarda Apple'ın kullanıcılarına büyük bir sürpriz yaparak iki tarafı kavisli olan ekranları tercih edebileceği belirtiliyor.

Kavisli ekranlar her iPhone modelinde yer almayacak. Bu ekranlar sadece iPhone Plus modellerine özgü olacak şekilde üretilecek. Bu ekranlara sahip iPhone modellerinin piyasaya sürülmesi ile Galaxy S7 Edge modeline de büyük bir rakip çıkmış olacak.

İki Tarafı Kavisli Ekranlar Kimden Temin Edilecek?

Şuan için kavisli ekranları sadece Samsung kullanıyor. Xiaomi Mi Note 2 ve Meizu PRO 7 modelleri için de kullanılacak olan kavisli ekranların Samsung'dan tedarik edileceği konuşuluyor.

Samsung'un verimlilik açısından yüksek değerlere ulaşmış olması tek tedarikçi olarak şuanda Samsung'u göstermektedir. Bu nedenle Apple'ın böyle bir işe kalkışması durumunda Samsung firmasından yardım alabileceği belirtiliyor.

Ancak Samsung ve Apple arasında geçmiş yıllarda yaşanan olaylar göz önüne alındığında bunun olması pekte mümkün gözükmüyor. Ayrıca Apple'ın Samsung'un en büyük rakibi olduğu düşünülecek olursa böyle bir isteğe Samsung firmasının nasıl karar vereceği en çok merak edilen bir diğer konu.

Gelecek yıl çıkacak olan iPhone modelinde düşünülen yenilikler sadece bununla sınırlı değil. Bunun yanı sıra Apple A11 yonga setinin de gelecek yılki cihazlarda kullanılması bekleniyor.

Ayrıca 3 GB DDR4 RAM'lerin gücünü arkasına alacak olan iPhnoe bu sayede piyasadaki birçok telefonu gerisinde bırakacak. Ayrıca 256 GB depolama seçeneği de gelecek yıllarda kullanıcılara sunulacak.

 





PAYLAŞ