Firefox Yahoo'yu Varsayılan Arama Motoru Yapıyor! - Haberler - indir.com

Firefox Yahoo'yu Varsayılan Arama Motoru Yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Aralık ayında Google ile yaptığı varsayılan arama motoru anlaşmasının süresi dolacak olan Firefox, yeni arama stratejisini resmi blogu üzerinden duyurdu. Firma yaptığı duyuruda varsayılan arama motoru olarak Yahoo'yu kullanacağını açıkladı.

Mozilla Firefox çıktığı günden bu yana arama motoru olarak Google ile sürekli işbirliğine gitmiş, gelirlerinin büyük kısmını da Google reklam arama sonuçlarından elde etmişti. Google'ın kendi internet tarayıcısı Chrome'un pazar payını güçlendirmesinden sonra Mozilla ile Google'ın arasındaki ilişki sarsılmaya başlamıştı.

Firefox Yahoo

Son olarak iki dev 2011 yılında bir sözleşme imzalayarak varsayılan arama motoru olarak Google için 3 yıllık devam anlaşması yapmışlardı. Önümüzdeki Aralık ayında bu sözleşmenin süresi dolacak ve Google ile Firefox'un yolları ayrılacak.

Bu süreçten sonra Firefox, varsayılan arama motoru olarak Google yerine Yahoo'yu kullanacak. Yani firma Aralık ayı içerisinde Yahoo ile arama deneyimini kullanıcılarına sunmaya başlayacak.

Yahoo Firefox

Bunun yanında Firefox; Google, Bing, DuckDuckgo, eBay, Amazon, Twitter ve Wikipedia gibi alternatif arama seçeneklerini sunmaya devam edecek. Ayrıca Rusya'da Yandex ve Çin'de de Baidu Firefox'un varsayılan arama motorları olarak kullanılmaya devam edecek.





PAYLAŞ