Facebook'ta algoritma değişikliği - Haberler - indir.com

Facebook'ta algoritma değişikliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 09:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Facebook, kullanıcılarının karşısına yeniliklerle çıkmaya devam ediyor. Bu kez de Facebook'ta yapılan algoritma değişikliği, Facebook'u gündeme taşıdı. Facebook yöneticileri, Facebook akışı üzerine uzun süredir incelemeler yapıyordu. Bu incelemeler sonucunda, doğru ve kaliteli içeriklerin daha fazla etkileşim aldığı gözlemlenmiş. Bunun sonucunda da Facebook'ta algoritma değişikliği yapıldı. Bundan sonra Facebook kullanıcıları ilgilerini çekecek olan gönderileri ve daha doğru ve kaliteli şeyleri Facebook akışında görebilecekler. Yayının doğru olup olmadığın belirleyen bazı maddeler olacak ve yayın buna göre seçilecek. Bu gönderiler filtrelenerek, kullanıcıların karşısına çıkmasına izin verilmeyecek.

Facebook'taki algoritma değişikliği sayesinde, kullanıcıları rahatsız edecek yayınların bundan sonra karşılarına çıkmaması sağlanacak. Bu değişiklik sayesinde, yayın akışında sadece doğru içerikler yer alacak. Bu içerikler, belli maddelere göre seçilerek belirlenecek. Örneğin, kullanıcılar paylaşılan içeriği sıklıkla gizliyor ise gönderi diğer kullanıcılara görülmüyor ve gönderi de bir problem olduğu kanısına varılıyor. Bu gibi şeyler dikkate alınarak, Facebook gönderilerin seçimini yapıyor.

Bu yapılan değişiklikten etkilenecek kişilerin, daha çok büyük yayıncılar ve büyük sayfalar olacağı düşünülüyor. Küçük yayıncılar içinse çok fazla etkilemeyeceği söyleniyor. Bu nedenle, bazı sayfalarda artış ve bazı sayfalarda da düşüş meydana gelebileceği Facebook yetkilileri tarafından söyleniyor. Facebook'ta çıkan yalan haberler nedeniyle, Facebook yoğun eleştirilere maruz kaldı. Bu değişikliğe gidilmesinin nedeni, biraz da bu haberlerin önüne geçilmesi nedeniyle oldu.





PAYLAŞ