Facebook Sonrası Pinterest'de Çin'de Yasaklandı! - Haberler - indir.com

Facebook Sonrası Pinterest'de Çin'de Yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-21 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Birçok ülke ve bölgede çeşitli sebeplerden ötürü bazı sosyal medya sitelerine erişim kısıtlanıyor yada tam anlamıyla yasaklanıyor. Bir zamanlar ülkemizde de gündeme gelen YouTube ve Facebook'un engellenme durumunu örnek gösterebiliriz. Ancak yasaklama denince akla gelen ilk ülkelerden olan Çin'de çeşitli sosyal medya siteleri birbir yasaklanmaya devam ediyor. Öyle ki Çin'de Facebook, Twitter ve Google+ sitelerinin yasaklanmasının ardından bu yasaklı listesine son olarak paylaşım platformu olan Pinterest'de eklendi.

Çin bölgesinde uzun bir süredir kullanılan ve dünyanın en büyük internet sansür sistemi olan Büyük Güvenlik Duvarı adlı bu sistem Çin'deki kullanıcıların Google+, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine girmesini engelliyordu. Son zamanlarda ise VPN kullanımı ile beraber izin verilen bazı uygulamalardan olan ve görsel paylaşım platformu olarak bilinen Pinterest'de bu yasaklanan siteler arasına adını yazdırdı. Çin kaynak ve medya haberlerine göre kullanıcılar yaklaşık 1 haftadır Pinterest'e erişim sağlamakta sıkıntı çekiyorlar. Bu durum ilk olarak güvenlik duvar sisteminin bazı zamanlar hata vererek izinli sitelere dahi girişi engellemesi olarak düşünülüyordu.

Ancak uzun bir sürenin geçmesi ve ülke yasama ve danışma organı olan Çin Siyasi Danışma ve Ulusal Halk Kongresi öncesinde böyle bir durumun meydana gelmesi akıllara direkt olarak Çin hükümetinin yasaklama kararı geliyor. Bu noktada Google ve Facebook uzun bir zamandır Çin hükümeti ile görüşmeler yapıp ülkede tekrar aktif olma pazarlığı yapılıyor. Ancak Çin ise sosyal ağ sansürleri ve engellemelerinde çok sıkı bir düzenlemeye sahip olduğu için engellemeyi diretmeye devam ediyor. Durum böyle olunca Pinterest cephesinden henüz bu engelleme ile alakalı herhangi bir açıklama gelmiş değil.





PAYLAŞ