Facebook Otomatik Video Oynatma Özelliğini Kapatmak - Haberler - indir.com

Facebook Otomatik Video Oynatma Özelliğini Kapatmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-16 17:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Facebook mobil uygulamasında kullandığı otomatik video yürütme özelliğinin nasıl açılıp kapanması hakkında detaylı bir rehber içerik hazırladık. Facebook üzerinde otomatik video oynatmayı kapatmak için yapmanız gereken mobil ayarlara değineceğiz. Sürekli platformunu yenilemeye ve güncellemeye devam eden Facebook, bir süre önce mobil platformundaki videolara basmadan otomatik oynatma özelliğini getirmişti. Facebook ayarlar sekmesini kullanarak bu otomatik oynatmayı kapatmanız mümkün oluyor.

Bu özellik bazı zamanlar işe yarasada genelde ana sayfanızda gezinti yaparken bir anda açılan otomatik bir video sinirinizi bozabiliyor. Özellikle sevmediğiniz yada izlemek istemediğiniz bir video'nun otomatik olarak oynatılmaya başlanması birçok kullanıcı tarafından beğenilmiyor. Bu sinir bozucu durumun haricinde birden bire oynatılmaya başlanan video veri kullanımına sebebiyet vererek GB'a varan data paketlerinizi eritebilir. Az bir internet paketiniz kaldıysa, ve bunu Facebook'da bir gönderiye bakmak için kullanacağınızı düşünürsek, o anda oynatılmaya başlanan bir video bu internet paketinizi tamamen bitirebilir.

Şimdi ise gelin bu otomatik video oynatma sorununu ayarlardan kapatarak sorunu nasıl ortadan kaldıracağımıza bakalım.

Facebook Otomatik Video Oynatma Özelliğini Kapatmak

Facebook akıllı telefonlarda uyguladığı otomatik video oynatma özelliğini kapatmak için uygulayacağınız adımları hem iOS hemde Android platformlarında yapabilirsiniz. Şimdi iPhone üzerinden menü bölümüne girdikten sonra Ayarlar menüsüne ulaşınız.

  • Buradan Setting bölümünü açın.
  • Açılan ekranda Account Settings bölümüne girin.
  • Burada açılacak olan kısımdan, Videos and Photos bölümüne girin.
  • Gelen kısımda Autoplay isimli bir seçenek bulunmakta. Bu kısımda videoların her zaman otomatik oynatılması, sadece Wifi ortamında oynatılması ve otomatik olarak video oynatılmasının kapatılması bulunuyor.
  • Sizin seçeceğiniz yer Never Autoplay Videos bölümü olacak. Burayı seçince videolarınız artık otomatik olarak oynatılmayacaktır.

Facebook mobil üzerinden otomatik olarak video oynatma özelliği yukarda anlattığımız gibi kapatılmaktadır. Dilerseniz aynı seçenekleri uygulayarak, bu özelliği tekrar açabilirsiniz.





PAYLAŞ