Facebook karaborsadan neden çalıntı şifreler satın alıyor? - Haberler - indir.com

Facebook karaborsadan neden çalıntı şifreler satın alıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-19 14:34:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
Portekiz'de yapılan Web zirvesine konuşmacı olarak katılan Facebook'un CSO'su Alex Stamos, şirketin neden çalıntı şifreler satın aldığını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Açıklanan yeni bir rapora göre Facebook kullanıcılarının hesaplarını güvenli tutabilmek adına kara borsada satılan hesap şifrelerini satın alıyor. Facebook'un CSO'su Alex Stamos, Portekiz'de yapılan Web zirvesinde bazı önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sitenin günlük 1.3 milyar kullanıcısının olduğunu ve bunca kişinin bilgilerinin güvence altına alınmasının çok zor olduğunu söyleyen Stamos, şirketin bu anlamda karaborsada satılan hesap şifrelerini satın aldığını belirtti. Peki bu şifrelerin satın alınmasıyla güvenliğin sağlanması arasındaki bağlantı ne olabilir'

Yahoo'dan ayrılıp Facebook bünyesine katılan Stamos, aynı şifrelerin farklı farklı yerlerde kullanılmasının kişiler açısından büyük ve önemli bir risk oluşturduğunu söylüyor. Şirketinin kullanıcıların bu 'üşengeçliği'nin başlarına dert açacağının da farkında olduğunu belirten Stamos, Facebook'un karaborsada satılan çalıntı hesaplara ait şifrelerle kendi veri tabanlarında bulunan şifreleri eşleştirerek güvenlik tehdidi ile karşılaşma ihtimali yüksek olan kullanıcılara önemli uyarılarda bulunduğunu söyledi.

"Güvenlik" ve "emniyet" kavramlarının farklı olduğunun altını çizen Stamos, takımının mükemmel güvenlikli yazılımı yapabileceğini ancak yine de kullanıcıların başka yollardan zarar görebileceğini söylüyor. Yahoo'dan ayrılışı sonrası 2015 yazında Facebook'a katılan Stamos, aynı şifrelerin farklı yerlerde kullanımının internet üzerinde ki temel zarar görme nedenlerinden birisi olduğunu önemle vurguluyor.

Bu durumun da farkında olan Facebook çalınan hesapları satıldığı karaborsa sitelerden satın alarak kendi veri tabanındakilerle eşleştirerek güvenlik tehlikesi olan hesap sahiplerini daha güçlü şifre kullanmaları yönünde direktifler de veriyor. Kullanıcılarına pek çok farklı güvenlik çözümüde sunmuyor değil.  Bu önlemlerden biri sosyal medya devi kullanıcılarının iki katmanlı kimlik doğrulama gibi sistemleri kullanmasını tavsiye ediyor.

 





PAYLAŞ