eSpor'da dünya şampiyonu olduk! - Haberler - indir.com

eSpor'da dünya şampiyonu olduk!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-28 12:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Sanal ya da dijital spor olarak adlandırılan eSpor, geçen yıldan itibaren oldukça popüler oldu ve daha çok konuşulmaya başlandı. Ülkemizin üç büyükleri olan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'de geçtiğimiz yıl içerisinde eSpor dünyasına geçtiklerini açıklamışlardı. Ülkemizde adının daha sık konuşulmasında etkili olan noktalardan birisi de bu oldu. Sanal ve dijital spor olarak basitçe açıklanan eSpor'da, oyuncuların daha çok fiziksel ve zihinsel yeteneklerini ön plana çıkarmaları gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde eSpor camiasında, ülkemiz adında sevindirici bir olay yaşandı. Ünlü dans ve ritim oyunu Just Dance, Just Dance 2017 Dünya Şampiyonası adıyla bir turnuva düzenlendi. Bu turnuvanın kazanan ismi de, Türkiye'yi temsil eden Umut Can Tütüncü oldu.

eSpor kendi içerisinde birçok alana ayrılıyor. Türkiye, bu alanlardan birçoğunda temsilciye sahip olsa da çok fazla başarılı işler henüz gerçekleştiremiyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Just Dance 2017 Dünya Şampiyonası'nda bu durum tersine çevrildi ve temsilcimiz Umut Can Tütüncü turnuvanın kazanını olmayı başardı. Genel anlamda Just Dance alanında başarı sağlayan ve ön plana çıkan taraf Amerikalı oyuncular oluyordu. Bu kez bu üstünlük kırıldı ve şampiyonluğa ismini yazdıran Türkiye temsilcisi Umut Can Tütüncü oldu.

Turnuva sonucunda dünya şampiyonu olmayı başaran Umut Can Tütüncü, finalde Brezilyalı Pamela ile karşı karşıya geldi. Umutcan, Don't Stop Me Now ile üstünlük sağlayarak, Scream & Shout şarkısıyla şampiyonluğa adını yazdırdı.





PAYLAŞ