En Ucuz MacBook Pro Modelinin Satışı Duruyor - Haberler - indir.com

En Ucuz MacBook Pro Modelinin Satışı Duruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-12 13:00:30
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple bu sene uzun yıldır aynı tasarım çizgisini koruyan MacBook Pro serisini güncellemiş ve birçok yeni özelliği ve teknolojisi modellerine eklemişti. Ancak yenilenen seriye rağmen şirket hala eski MacBook Pro modelinin satışını sürdürüyordu. Bu noktada MacBook Pro modeline yüksek rakamlar ödemek istemeyen kullanıcılar ise eski MacBook Pro modelini satın alıyorlardı. Ancak bu zamana kadar eski MacBook Pro modelini satın almayan kullanıcılar artık bu zamandan sonra da satın alamayacak. WWDC 17 ile beraber yenilenen ve güncellenen Apple, giriş seviyesi modellerinde indirime gitmişti.

MacBook Pro yenilediği seriler ile yeniliklere gitti ve işlemci noktasında ise Kaby Lake mimarisine geçiş yapıldı. Fiyat indirimi ile beraber eski model ve yeni model arasındaki farkta azamış oldu. Şimdi ise Apple eski modellerinin satışını tamamen durdurma kararı aldı. İfade edilene göre 2015 model MacBook Pro'lar günümüz özelliklerine göre bir hayli geri kaldı diyebiliriz. Touch Bar'sız, parmak izi tarayıcısı yer almayan ve ekran kalitesi noktasında bir hayli düşük olan model birçok özellik anlamında geride kalıyor diyebiliriz.

Yeni nesil MacBook Pro modelinde ise USB-C gibi güçlü bir bağlantının olması ve eski sürüme göre birçok farkın bulunması asıl farklar diyebiliriz. Bazı kullanıcılar Touch Bar gibi noktaların gereksiz özellik olduğunu ve sadece fiyatının arttırmasına sebep olduğunu düşünüyorlar. Artık 2015 model MacBook Pro satın almak isteyen kullanıcılar ikinci el piyasasına bakmak zorunda kalacaklar.





PAYLAŞ