Ekran çözünürlükleri hakkında bilmeniz gereken her şey! - Haberler - indir.com

Ekran çözünürlükleri hakkında bilmeniz gereken her şey!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-23 23:59:59
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ekran çözünürlüğü hakkında bilmediğiniz birçok şeyi bugün haberimizde sizlere yer vereceğiz. İlerleyen teknoloji karşısında her gün yeni yeni ekran değerleri ile karşılaşıyoruz. Firmaların gece gündüz bu alanda yarıştığını göz önüne alacak olursak sürekli bir ilerlemenin olduğunu hatırlatmak isterim. Şu an düşünecek olursak bundan birkaç yıl önce 1080p çözünürlüklü ekranlar bile görmek zorken, şu an 4K ekranlar piyasalara girmiş durumda. Akıllı telefon firmaları ekran çözünürlüğü üzerinde gece gündüz çalışırken 2K çözünürlük gücüne sahip akıllı telefonlar mevcut.

UHV Nedir?

Ekran çözünürlüğü denildiği zaman akla gelen bir diğer şey ise doğru bir hesaplama yapmak oluyor. Örneğin 1920 x 1080 çözünürlük değerinde, 1920 yatayı temsil ederken 1080 dikeyi temsil etmekte. Ekran çözünürlük listesi arasında bilinen en küçük ekran çözünürlük değeri ilk el konsolu olan Microvision'da bulunmaktadır. İlk olarak 1979 yılında satışa sunulan bu konsolun ekranı 16 x 16 piksel oranındaydı.

HD Nedir?

Hayatımıza High Definition (HD), yani Yüksek Çözünürlük adıyla dahil olan bu değer halen etkili bir şekilde kullanılmaya devam etmekte. Özellikle kullanım alanı akıllı telefonlar ve TV ekranları olan HD çözünürlük değeri 1280 x 720 olarak belirlenmiş durumda. Amiral gemisi telefonların ve iPhone modellerinde sık sık karşımıza 720p olarak çıkmaktadır. Günümüzde ise en popüler çözünürlük değer olarak karşımıza çıkan Full HD, akıllı telefonlar, laptop ekranları, TV'ler ve akıllı TV'ler tabletler dahil olmak üzere hemen hemen tüm ekranlı cihazlarda 1920 x 1080 değerine sahip.





PAYLAŞ