Düşüşe Geçen WhatsApp'a Sahte Hesap Dopingi mi Yapıldı? - Haberler - indir.com

Düşüşe Geçen WhatsApp'a Sahte Hesap Dopingi mi Yapıldı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-27 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcı sayısı olarak her ne kadar üst seviyelerde bulunsada son zamanlarda sunduğu yeni özellikler ile kullanıcıların büyük bir tepkisini toplamıştı. Geçtiğimiz haftalarda Snapchat'ten aşina olduğumuz hikayeli durum paylaşım özelliği WhatsApp'a gelmiş ve birçok WhatsApp kullanıcısı tarafından gereksiz bulunarak tepkilere neden olmuştu. Bu gibi tepkilerin ardından Google Play Store üzerinde bulunan uygulama puanlama sisteminde WhatsApp tarafında işler iyi gitmiyor. Bu ortalama puanlama sisteminde rakamsal olarak düşüşler gözüktü. Bu puanlama sisteminin üst seviyelere tekrardan çıkması için ise sahte hesapların devreye girdiği söylentileri bulunuyor.

Hali hazırda 1 milyarı aşkın kullanıcı sayısı bulunan WhatsApp rakiplerine büyük bir fark atmış durumda. Şuan için Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda popüler olan görüntülü durum paylaşım özelliğinide hanesine getirerek bu yükselişine tüm hızıyla devam ediyor. Ancak son zamanlarda bu uygulamanın güven sorunları yaşadğığı belirtildi ve bu gelişmeler öncesinde Google Play Store üzerinde 4.4 ortalama puanı olan uygulamanın bu puanı hızla düşüşe geçti. 22 Ocak ve 21 Mart tarihleri arasında bu ortalama rakam 3.4 seviyelerine kadar düştü.

Bu puan düşüşünü geri toparlamak için ise sahte hesapların devreye girdiği belirtiliyor. Öyle ki Google Play Store üzerinden WhatsApp sayfasında alakasız yorumlar ve beş yıldız veren birçok hesap bulunuyor. Bu alakasız değerlendirmeler ise ortalama olan geri bildirimlerin yüzde 2.7'lik gibi bir kısmını kapsıyor. Bu puanlamadaki olumlu yorumların artması birçok kişi tarafından sahte hesapların devreye girdiği düşüncelerini akıllara getiriyor. Bu puan düşüşünün ise en önemli etmenleri olarak güvenlik açığı iddiaları ve Snapchat'den gelen görüntülü hikaye paylaşımı olarak gözüküyor.

Çeşitli kaynakların iddialarına göre ise sahte hesaplar ile tekrar olumlu geri bildirimler yapılıyor ve bu sayede ortalama puanın arttırılması imkan sağlanıyor. WhatsApp'dan bu durum ile alakalı gelen resmi açıklamada ise bu gibi iddialar yalanlanarak, '1,2 milyar kullanıcıya verdiğimiz hizmeti daha iyi hale getirmek için çabalıyoruz. Sahte değerlendirmelere ayıracak zamanımız yok. Problem için Google ile iletişime geçtik. Sorunun kaynağını bulmaya çalışacağız.' Şeklinde açıklamada bulunuldu. Bakalım bu iddiaların neticesinde WhatsApp, uygulama sayfasında bulunan bu sahte hesapların akibeti ne olacak göreceğiz.





PAYLAŞ