Dünyanın En Gelişmiş Virüsü ''Regin'' Tespit Edildi! - Haberler - indir.com

Dünyanın En Gelişmiş Virüsü ''Regin'' Tespit Edildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bilgisayarla tanıştığımız ilk günden bu yana virüslerle olan mücadele tüm dünyada devam ediyor. Farklı hedefler için farklı güçlerde olan bu virüsler saldırılara devam ederken Symantec, dünyanın en gelişmiş virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

''Regin'' adı verilen bu virüs, bugüne kadar tespit edilmiş en güçlü virüs olma özelliğinin yanı sıra uzmanlar; bu virüsü bir devletin yaratmış olabileceği konusunda hem fikirler. Regin virüsünün 6 yıl boyunca dünya genelindeki devlet kuruluşları, şirketler ve kişilere karşı kullanıldığı belirtiliyor.

Regin visürü

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre; Regin virüsü, bulaştığı bir bilgisayardan ekran görüntüsü alabildiği gibi şifreleri tespit ederek kayıt edebiliyor ve daha önceden silinmiş olan dosyaları bularak, onları başka bir bilgisayara kopyalayabiliyor.

Symantec virüsü tespit etmesinin ardından, bu virüsün kimlere karşı kullanıldığını bulabilmek için bir çalışma da yapmış. Bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde; Regin virüsü kullanılarak Rusya, Suudi Arabistan ve İrlanda'da bulunan devlet kurumları, şirketler ve bireylere karşı saldırılar yapıldığı tespit edilmiş.

Symantec'in güvenlik stratejisi uzmanı Sian John Regin virüsü için yaptığı açıklamada ''Beceri ve uzmanlık seviyesi ile gelişim sürecine bakılırsa, virüs Batılı bir kuruluş tarafından yaratılmış gibi görünüyor.'' dedi.





PAYLAŞ