Dogecoin (DOGE) nedir, nereden, nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Dogecoin (DOGE) nedir, nereden, nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-23 08:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Kripto para piyasalarında işlem hacmiyle 36. Sırada yer alan Dogecoin, piyasalarda DOGE ismiyle işlem gören bit alt coin türüdür. Dogecoin'de blok zamanları bir dakika olarak ayarlıdır. Dogecoin ayrıca emlak alım ve satımı ve kumar endüstrisi gibi bazı illegal alanlarda da kullanılmaktadır.

Ayrıca 4 dakikada bir Network, zorluk düzeyini tekrardan hesaplanmaktadır. Dogecoin en önemli özelliklerinden biri de üretim limitinin olmamasıdır. Bu sebep ile Bitcoin ve bazı Altcoin'lere göre üretiminin bitme ihtimali yoktur. Dogecoin, sektöre girdiği andan itibaren madenciliğe çok önem vermektedir. BTC çıkarabilmek için çok ciddi yatırımlar ve zaman gerekmektedir ancak, Dogecoin çıkarmak isterseniz ev ya da iş merkezlerinizde kullandığınız sıradan cihazlarla yapabileceğiniz madencilik ile binlerce Doge çıkartmanız mümkündür. Madenciliğinin bu kadar basit yapılabilmesi, Dogecoin şirketinin bir stratejisi olarak görülmektedir. Diğer kripto para birimleri ile göre Dogecoin sisteminde daha hızlı coin üretimi vardır. Üretiminde bir sınır olmaması Degecoin'i enflasyon sahibi bir kripto para birimi yapmaktadır.

Dogecoin satın alabilmek için aşağıdaki basit yöntemi uygulayabilirsiniz.

  1. Öncelikle bir karipto para borsası olan Binance'ın kayıtlı bir üyesi olmanız gerekli.
  2. Kayıt sırasında güvenlik sebebiyle hesabınızı doğrulamanız istenecektir. 
  3. Binance borsasında biraz bitcoin yada Ethereum göndermelisiniz. DogeCoin (DOGE) coin satın almak için borsadaki cüzdanınıza para transfer etmeniz gerekiyor. Bunu sayfanın üst kısmındaki 'Funds' bağlantısına giderek 'Deposits & Withdrawals' seçeneğini tıklayın.
  4. Sayfada görüntülenen kripto para birimleri listesinde Bitcoin'i aramalısınız. Bulduğunuzda, hemen önündeki 'Deposit' butonuna tıklayın.
  5. Sizin için oluşturulan bir cüzdan adresini göreceksiniz. Bu adresinizi harici cüzdanınıza veya bitcoinlerinizi sakladığınız başka bir borsaya kopyalamanız gerekir. Oluşturulan adrese bitcoin satın almak istediğiniz DogeCoin (DOGE) tutarını gönderin. Bir süre bekleyin ve fonlarınız Binance hesabınıza bir kaç dakika içinde transfer olacaktır.
  6. Binance logosunun yanındaki 'Exchange' bağlantısını tıklayın ve 'Basic' seçeneğini seçin. Sayfa yüklendiğinde sayfanın sağ üst bölümünde DOGE/BTC çifti bulun. Aramanızı daha hızlı yapmak için arama kutusunu kullanabilirsiniz.
  7. Grafiğin hemen altındaki 'Buy' bölümünde, Price başlıklı ilk kutuda ne kadar para ödemek zorunda kalacağınızı göreceksiniz. Amount yazan ikinci kutuda, satın almak istediğiniz DogeCoin (DOGE) coin sayısını gireceksiniz. Yatırdığınız tüm fonları kullanmak istiyorsanız basit bir yöntem bu alanın altındaki %100 butonuna tıklamaktır. DogeCoin (DOGE) Buy butonuna tıklayın. Aldığınız koinler birkaç dakika içinde hesabınızda gözükecektir.




PAYLAŞ